USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li başkanın sözlerini yutturacak cevap! Ardı ardına sıraladı

CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti'li eski belediye yönetimini hedef aldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Yasin Sağay ise Akın'ın sözlerine tepki göstererek, AK Parti'nin icraatlerini ardı ardına saydı.

CHP'li başkanın sözlerini yutturacak cevap! Ardı ardına sıraladı
28-08-2024 21:08
Google News

Haber7

CHP'li ÖZETİ| Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, BASKİ Genel Kurulu'nda AK Partili eski yönetimi hedef alan açıklamalarda bulundu. 

AK PARTİLİ ESKİ YÖNETİMİ HEDEF ALDI

Kredi çekilmesine rağmen kente yatırım yapılmadığını iddia eden Akın, "Arkadaşlar 6 kez kredi çekmişsiniz 2022'den beri. Soruyorum ne yaptınız oğlum bu parayı? Yazık değil mi millete. Altyapı yok, Körfez'de arıtma yok, Türkiye'de birinci sırada olan kayıp kaçak geçmiş dönemin bize bıraktığı ayıptır. Sizler gibi meclis üyelerimizle beraberiz, siz de yardım edeceksiniz birlikte çözeceğiz. Yatırım yapılmazsa çok daha kötü duruma düşeriz" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ AKIN'IN SÖZLERİNE TEPKİ! İCRAATLARI ARDI ARDINA SIRALADI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Yasin Sağay, CHP'li başkan Akın'ın sözlerine tepki gösterdi.

Sağay, belediye meclisinde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

4 AYDA 8 KİLOMETRE YOL BAŞARI DEĞİL, BİZ AYDA 50 KİLOMETRE BORU DÖŞÜYORDUK!

"BASKİ Genel Müdürü dahil, sizi ekibiniz kandırıyor başkanım. 4 ayda 8 kilometre yolu başarı gibi göstermesinler. 10 yılda biz ortalamada 500 kilometre isale hattı döşüyorduk. Ayda 50 kilometre yapar. Bağlar Sokağı yağmur suyu hattını Çay Deresi'ne verdik. Kanalları beraber gezeriz. İkincisi, Başçeşme İsale Hattı'nı getirdik. Üçüncüsü Paşa Alanı boru hattını, karşıdan yağmur suyu hattını çözdük. Öyle bir coğrafyadayız ki, 20 ilçede coğrafya metrekaremize göre, az önce söylemiş olduğunuz tek bir şey doğru; eksik boru hatlarımız kalmış olabilir." 

ENGELLEMELERE RAĞMEN 17 ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPTIK

"'Ne yaptınız kardeşim 3,5 milyar parayı.' 17 tane atıksu arıtma tesisi yaptık ilaveten. Edremit'e yapıyorduk, Dünya Bankası'ndan kredilerimiz çıkmıştı. Nevin Hanım burada, kendileri eylemdir, bilmem nedir, 'orası olmaz, burası olmaz, buraya geçiremedik, oraya geçiremedik.' Yapamadık, temel atamadık. Ama sorumlusu biz değiliz."

HER YERE LOGO BASMAK YERİNE ZAMMI SÜBVANSE EDEBİLİRDİNİZ

"Sayın Serkan Sarı milletvekilim basın toplantısında 'Hiçbir logo değişmeyecek, eskiler yenilenecek.' dedi. Ben bakıyorum, sadece Kuva-yı Milliye'den gelirken, otobüs durakları, otoparklarda her yerde logo olacağını BASKİ'de bu zammı yapmayıp burası sübvanse olabilirdi, israf ekonomisi olmazdı, BASKİ de bu paraları öderdi."

17 KİLOMETRE BORU DÖŞEDİK

"2019 yılında Selimiye Barajı'ndan Balıkesir'e gelen 1,5 metre çapında ana su boru hattımız hafta bir patlıyordu. Bu boru için o dediğiniz kredilerden çektik. O boruyu tertemiz sıfır halde, yaklaşık 8 kilometre mesafede, kılçık kanallarıyla beraber 17 kilometreyle yaptık. Bakın krediler önünüzde başkanım. Bugün 2024 patlamıyor. 'Ne yaptınız kardeşim parayı' diyorsun ya başkanım, işte parayı burada harcadık. Şimdi biz BASKİ'de 17 tane arıtma yaptık. Yüzlerce boru döşedik, yüzlerce iş yaptık."

GENEL MÜDÜRÜN OTURDUĞU BİNAYI DA BİZ YAPTIK

"BASKİ'de bugün genel müdür koltuğunda oturuyorsa, o binayı biz yaptık. Bugün 5 tane kepçe bozuluyor, 112 tamirhanenizde arabalarınız var. Ben daha geçen hafta Edremit'teydim, 6 kepçe çalışırken 1 kepçe çalışıyor, haberiniz var mı? Siz tatildeydiniz!"