USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ChatGPT'nin Babasından Uzaktan Çalışma Açıklaması: Hataydı

Open AI CEO'su Sam Altman, COVID-19 pandemisiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma metodunu eleştirdi. Bunun bir deneyden ibaret olduğunu söyleyen Altman, hata olduğunu ve artık bittiğini söyledi.

ChatGPT'nin Babasından Uzaktan Çalışma Açıklaması: Hataydı
08-05-2023 17:37
Google News

Son ÖZETİ| dönemlerde en çok konuştuğumuz yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin yaratıcısı Open AI'nin CEO'su Sam Altman, verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalar yaptı. COVID-19 pandemisiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma yöntemini eleştiren Altman, bunun artık geride kaldığını açıkladı. Sam Altman'in konuyla ilgili kendi haklı gördüğü bazı nedenleri vardı.

Stripe isimli fintech şirketinin düzenlediği bir etkinlikte konuşan Sam Altman, uzaktan çalışma yöntemini aslında bir deney olarak gördüğünü ve denenmesi hata olan bu deneyin sona erdiğini söyledi. Teknoloji endüstrisinin en büyük hatalarından bir tanesinin uzaktan çalışma olduğundan bahseden Open AI CEO'su, zaten mevcut teknolojilerin buna uygun olmadığının altını çizdi. Sam Altman, özellikle de yeni başlayan şirketler için yüz yüze çalışmanın kritik önem arz ettiğini savundu.

"Uzaktan çalışma, yaratıcılığın kaybolmasına neden oldu"

sam altman

"Ürün ne kadar belirsiz ve erken aşamada olursa, ekibin yüz yüze çalışma ihtiyacı o kadar artar." şeklinde bir ifade kullanan Open AI CEO'su, pandemi döneminde kurulan veya genişlemeye çalışan yeni şirketlerin, tam da bundan kaynaklı olarak istedikleri noktaya gelemediklerini söyledi. Sam Altman, uzaktan çalışmanın yaratıcılığı düşürdüğünü, bunun sonucunda da daha start-up aşamasında olan pek çok projenin ölü olarak doğduğunu belirtti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Müzik depresyonu azaltıyor mu?
Müzik depresyonu azaltıyor mu?

Müzik dinlemek hepimizin sevdiği aktivitelerin başında geliyor. Peki, müzik dinlemek depresyonu hafifletiyor olabilir mi? Müziğin iyileştirici etkisi üzerine yapılan çarpıcı araştırmanın sonuçlarını bu içerikte inceliyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu