USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cezayirli olimpiyat şampiyonu trans boksörden hodri meydan!

2024 Paris Olimpiyatlar'nda cinsiyet tartışmalarıyla gündeme geldikten sonra altın madalya kazanan ve BBC Arapça'ya konuşan boksör Imane Khelif, "engeller motivasyon sağladı" dedi.

Cezayirli olimpiyat şampiyonu trans boksörden hodri meydan!
12-08-2024 13:08
Google News
2024 ÖZETİ| Paris Olimpiyatlar'nda cinsiyet tartışmalarıyla gündeme geldikten sonra altın madalya kazanan ve BBC Arapça'ya konuşan boksör Imane Khelif, "engeller motivasyon sağladı" dedi.Abone ol

Cezayirli sporcu, Olimpiyatlar'da kadınlar kategorisinde yarışmasına yönelik eleştirileri "şiddetli zorbalık kampanyaları" olarak nitelendirdi ve "Allah'ın izniyle" bunların üstesinden gelebildiğini paylaştı.

BBC, Khelif'in kadın düşmanı, ırkçı ve cinsiyetçi bir taciz kampanyası da dahil olmak üzere internette tacize uğradığı iddiasıyla Cumartesi günü Fransa'da dava açıldığını doğruladı.

Avukat Nabil Boudi sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Khelif'in maruz kaldığı muameleyi "çevrimiçi linç" olarak nitelendirdi.

Khelif ile Tayvanlı Lin Yu-ting, geçen yıl uygulanan bir test sonucunda Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Dünya Şampiyonası'ndan elenmişti.

İki sporcunun da Paris Olimpiyatlarına katılmasına izin verildi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından desteklendiler.
Komite, Khelif ile Lin'in kadın olduğuna ve yarışmaya katılmaya uygun olduğuna karar verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tüm iPhone 16 Modelleri Aynı RAM Kapasitesiyle Geliyor!
Tüm iPhone 16 Modelleri Aynı RAM Kapasitesiyle Geliyor!

Apple, iPhone 16 modellerinin RAM kapasitesinde önemli bir değişiklik yaptı. Standart ve Plus modellerin RAM'leri artırıldı ve tüm iPhone modelleri aynı büyüklükte RAM ile gelmeye başladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu