USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

CEO açıkladı: Google iş tekliflerinin kabul edilme oranı ne?

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin iş başvuru süreçleri ve teklifte bulunduğu kişilerin ne şekilde dönüş yaptığına dair bilgiler paylaştı.

CEO açıkladı: Google iş tekliflerinin kabul edilme oranı ne?
14-10-2024 11:27
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en çok çalışılmak istenen şirketlerinden biri olan ve özellikle staj yapma konusunda birçok yeni mezunun başvuruda bulunduğu Google cephesi, kendi iş tekliflerine gelen yanıtları ve başvuru kabul oranının ne olduğunu paylaştı. Google'ın Hindistan doğumlu ABD'li CEO'su Sundar Pichai, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google: “İş tekliflerimizin yüzde 90'ı kabul ediliyor!”

Şirketin CEO'su Sundar Pichai, yaptığı son açıklamada, Google'ın iş tekliflerine gelen yanıtlar hakkında dikkat çekici veriler sundu. Bloomberg TV'de David Rubenstein'ın programına katılan Pichai, Google'a iş teklifi alan kişilerin kabul oranının yaklaşık yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirtti.

google-is-basvurularini-kabul-etme-orani-ne-Sundar Pichai…

Pichai, özellikle yeni işe alınan kişilerin profili ve yetenekleri hakkında da bilgi verdi. Mühendislik alanındaki giriş seviyesindeki çalışanlar içi, Google'ın öncelikli olarak üstün yazılım mühendisleri aradığını vurgulayan CEO, iyi bilgisayar bilimi bilgisi ve dinamik öğrenme yeteneğine sahip bireylerin arandığını belirtti.

“Yeni durumlara ve yaşanan ani değişimlere hızla uyum sağlayabilen ve kendini geliştiren programcılar istiyoruz,” diyen Pichai, Google'ın işe alım sürecinde en üst düzey yetenekleri hedeflediğini ekledi.

Google, “Android'e Geç” uygulamasını baştan aşağı yeniliyor!

Google, “Android'e Geç” uygulamasını baştan aşağı yeniliyor!

Google, kullanıcıların iOS-Android geçişini kolaylaştıran Android'e Geç uygulamasını baştan aşağı yeniliyor.

Pandemi sonrası birçok teknoloji şirketi gibi Google da büyük bir işe alım dalgası yaşamış, ancak bu yılın başlarında maliyetleri düşürmek amacıyla personel azaltma yoluna gitmişti.

Bu durum, çalışanlar arasında moralin düşmesine ve şirket içindeki bazı ayrıcalıkların geri çekilmesiyle ilgili şikayetlere yol açmıştı. Mayıs ayında düzenlenen bir genel toplantıda, çalışanların moral düşüklüğü yaşadığı ve çalışma şartlarının değişmesini istedikleri yönünde dedikodular gelmişti.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Google'da çalışmak ister miydiniz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşınız.

googleiş teklifisundar pichai
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türkiye'nin otomobil üretiminde düşüş: OSD 2024 verilerini açıkladı!
Türkiye'nin otomobil üretiminde düşüş: OSD 2024 verilerini açıkladı!

Otomotiv Sanayicileri Derneği, 2024 yılı için Türkiye yerli otomobil üretimi ve ihracatı verilerini açıkladı! İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu