USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çanakkale’de orman yangını: Bir köy boşlaltıldı!

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarında başlayan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahaleye ediyor. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesinin yakınındaki Kayadere köyünün tedbir amacıyla boşaltıldığını duyurdu.

Çanakkale’de orman yangını: Bir köy boşlaltıldı!
22-08-2023 16:07
Google News

Çanakkale'nin ÖZETİ| Dörtyol köyünde ve İzmir'in ödemiş ilçesinde orman yangını çıktı.

Çanakkale merkeze bağlı Dörtyol köyü yakınlarında orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahaleye ediyor.

Çanakkale merkeze bağlı Dörtyol köyü yakınlarında orman yangını çıktı.

KÖY BOŞALTILDI

Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesinin yakınındaki Kayadere köyünün tedbir amacıyla boşaltıldığını duyurdu. Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter, 5 uçak ile havadan, 29 arazöz 13 su ikmal aracı 7 dozer ile karadan müdahale sürüyor.

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle daha da büyümeden ekipler, kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor.

ÖDEMİŞ YANGINI KONTROL ALTINDA

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, karadan ve havadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Karadoğan ve Köseler Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda saat 11.32 sıralarında başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi 11.45'te yaptı.

2 helikopter, 9 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer ile havadan ve karadan müdahale edilen yangın saat 13.15'de kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

KAZDAĞLARI'NDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.

Altınoluk Mahallesi yakınlarında önceden şehir çöplüğü olarak kullanılan mevkinin yakınındaki ağaçlık alandan dumanlar yükseldiğini görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye, Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazöz ile 1 su tankeri ve itfaiye araçları sevk edildi.

Karadan yürütülen yangın söndürme çalışmalarına, Balıkesir-Kocaseyit Havalimanında konuşlu 2 yangın söndürme uçağı ve Edremit'te konuşlu helikopter havadan destek verdi.

Bölgede sert esen rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yanan bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle

NASA, 386 milyon km mesafeden veri göndererek uzay görevlerinde kullanılacak yeni iletişim yönteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu