USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çanakkale ruhuna büyük saygısızlık: Kumkale bakımsız kaldı

Çanakkale Kumkale Balıkçı Limanı'dan bulunan savaş toplarının durumuna dair Cumhuriyet’e açıklama yapan Emekli jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, “Burası tarihte özel bir yere sahip. Korunması gerekirken çöplük haline getirmişiz dedi.

Çanakkale ruhuna büyük saygısızlık: Kumkale bakımsız kaldı
04-08-2022 06:29
Google News

2. ÖZETİ| Dünya Savaşı’na hazırlık amacıyla Çanakkale Kumkale Balıkçı Limanı’na konulan savaş topları bakımsızlık ve ziyaretçilerin duyarsızlığı nedeniyle kaderine terk edildi.

Bölgeye giden emekli jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, tarihi bölgenin bakımsızlığını ve terk edilmişliğini fotoğrafladı. Cumhuriyet’e açıklama yapan Perinçek, “Burası tarihte özel bir yere sahip. Korunması gerekirken çöplük haline getirmişiz. İki savaş topu ve koruganlar kırılmış, dökülmüş ve paslanmış. Kola şişeleri, yoğurt kabı, koltuklar atılmış, toplar paslanmış, beton dökülmüş, alttan çıkan demirler çürümüş, duvar çatlamış yakında yerinden ayrılıp birilerine zarar verecek duruma gelmiş. Tarihine ve geçmişine sahip çıkmayan bir millet mi olduk biz? Bu görüntü ecdadımıza yakışmıyor. Nusret Mayın gemimize ve insanlığımıza yakışmıyor. Nerede bu topların bulunduğu alandan sorumlu yetkililer? Çanakkale’ye yakışmıyor” dedi.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Köpek Balıkları Uzaktaki Kan Kokusunu Alabilir mi?
Köpek Balıkları Uzaktaki Kan Kokusunu Alabilir mi?

Köpek balıkları, su altı dünyasının en dikkati çeken canlılarındandır. Öyle ki bu hayvanların, kan kokusunu kilometrelerce öteden alabildiği iddiası sürekli olarak gündeme gelir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu