USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BYD'nin Türkiye sırrı çözüldü!

BYD, Manisa'da kuracağı fabrika ve Ar-Ge merkeziyle 25 bin kişiye istihdam sağlayacak. Detaylar haberimizde...

BYD'nin Türkiye sırrı çözüldü!
20-07-2024 20:02
Google News

BYD, ÖZETİ| son günlerde Türkiye'de yapacağı 1 milyar dolarlık devasa bir yatırımla adından söz ettirmeyi başardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da BYD'nin Manisa'da kuracağı fabrikanın Türkiye otomotiv sektörü için yepyeni bir çağın başlangıcı olduğunu müjdeledi.

Manisa'da 1 milyar dolarlık dev yatırım!

Satış sayısında Tesla'yı sollayarak dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi unvanını elinde bulunduran BYD, Manisa'daki fabrikasında yıllık 150 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Ütelik gelecekte üretim hacminin daha da artması planlanıyor.

Bakan Kacır ise BYD'nin yatırımının sadece bir fabrika kurulumundan öteye geçtiğini söyledi. Şirket, aynı zamanda yeşil teknolojilere odaklanan bir Ar-Ge merkezi de Manisa'da faaliyete geçirecek. Bu merkez de Türkiye'nin otomotiv sektöründeki inovasyon gücüne büyük katkı sağlayarak ülkenin yeni nesil otomotiv teknolojilerinde söz sahibi olmasını sağlayacak.

BYD'nin 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımı, dünya basınında gündem oldu!

BYD'nin 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımı, dünya basınında gündem oldu!

BYD 'nin Türkiye 'de 1 milyar dolarlık fabrika açma planı, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İşte detaylar!

Projenin ekonomi ve istihdama büyük bir canlılık getirmesi bekleniyor. Fabrika ve Ar-Ge merkeziyle birlikte toplamda 25 bine yakın kişiye istihdam sağlayacak. Bu rakamın 5 bini doğrudan fabrikada istihdam edilirken geri kalan 20 bin kişi tedarik zinciri ve bağlantılı sektörlerde iş imkanı bulacak.

Bakan Kacır da Türkiye'nin elektrikli araç devrimini yakalama hedefindeki kararlılığını vurgulayarak BYD'nin yatırımının bu hedefe giden yolda büyük önem taşıdığını belirtti. Yerli otomobil Togg ile başlayan elektrikli araç atılımı BYD yatırımıyla daha da güçlenecek.

Öte yandan Türkiye, elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak için hızlı şarj istasyonlarının kurulumuna da hız kesmeden devam ediyor. Bakan Kacır, sağlanan desteklerle ülke genelinde 7 bin 600'ü hızlı şarj olmak üzere toplam 20 bin 900 şarj bağlantı noktasına ulaşıldığını ifade etti. Hızlı şarj altyapısının sadece bir yılda beş katına çıkarılması, Türkiye'nin elektrikli araçlara geçiş konusunda ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

BYD'nin yatırımı, Manisa'nın sanayi alanındaki yükselişini de beraberinde getirecek. Bakan Kacır, elverişli konumu, güçlü lojistik bağlantıları ve nitelikli insan kaynağıyla yatırımcıların beklentilerini karşılayan Manisa'nın, geleceğin yatırım merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Aynı gün içerisinde Manisa'da açılışı gerçekleştirilen Olgun Çelik Fabrikası da dikkat çeken bir diğer yatırım oldu. Makas ve süspansiyon sistemlerinde kompozit çözümler sunan ve Türkiye'de bu alanda bir ilki olan fabrika, 15 milyon avroluk yatırımla hayata geçirildi. Özellikle de elektrikli araçların batarya sistemlerinin ağırlığını azaltarak enerji verimliliğini artırmaya yönelik kompozit ürünler üretecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Boeing Starliner Yarın Dünyaya
Boeing Starliner Yarın Dünyaya "Boş" Dönecek

Boeing'in sıkıntılı Starliner aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yüksüz olarak dönecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu