USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BYD, Avrupa'da Elektrikli Araba Fabrikası Açacak!

Elektrikli otomobil şirketi BYD, Avrupa'ya fabrika açmak için harekete geçti. Henüz lokasyon arayışında olan firmanın Avrupa'da üretim yapması, bizi de ciddi şekilde etkileyecek ve Türkiye'de Egea, Clio fiyatına elektrikli otomobiller görebileceğiz. Peki nasıl? Açıklayalım...

BYD, Avrupa'da Elektrikli Araba Fabrikası Açacak!
26-05-2023 13:23
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en büyük elektrikli otomobil şirketlerinden BYD ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CarNewsChina isimli gazeteye röportaj veren bir BYD sözcüsü, şirketin Avrupa'da elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre şirket, Avrupa'daki ilk elektrikli otomobil fabrikası için lokasyon arayışı içerisinde.

Aslına bakacak olursak BYD, Avrupa'da üretim planlarını ilk kez dile getirmiyor. Hatta Aralık 2022'de yapılan açıklamalarda, şirketin Avrupa'da birden fazla fabrikası olabileceği belirtildi. Ayrıca şirket, geçtiğimiz yıllarda Fransa'da elektrikli otobüs üreten bir fabrikaya da sahipti. Ancak yeterli talep olmayınca, fabrika kapatılmıştı.

Fransa, yeni fabrikada yine öne çıkan isimlerden

BYD

CarNewsChina'ya konuşan BYD sözcüsü, ülke ismi vermekten kaçındı. Ancak bununla ilgili yakın bir geçmişte yaşanan bazı gelişmeler oldu. Fransa hükümeti, bundan kısa bir süre önce BYD ile fabrika için görüşüldüğünü açıkladı. Sektör kaynakları ise İspanya ve Almanya seçeneğinin de masada olduğunu söylüyorlar. Peki ya Türkiye? Hükümet Togg için Çin'den gelen araçlara yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygularken BYD'nin Türkiye'de fabrika açma olasılığı oldukça düşük...


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Volkswagen'den AB'ye tepki: Çinlileri teşvik edin!
Volkswagen'den AB'ye tepki: Çinlileri teşvik edin!

AB'nin Çin ithalatına getireceği gümrük vergisi kararı otomobil endüstrisinde tartışmalara yol açıyor. Volkswagen AB'yi eleştirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu