USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BYD 100 bin aracı geri çağırıyor! Yangın riski var

BYD, Dolphin ve Yuan Plus modellerindeki sorununu çözmek için 100 bin araçları geri çağırıyor. İşte ayrıntılar...

BYD 100 bin aracı geri çağırıyor! Yangın riski var
29-09-2024 17:38
Google News

Elektrikli ÖZETİ| araçların yükselen yıldızı, kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir karar aldı. BYD, Dolphin ve Yuan Plus modellerinden yaklaşık 100 bin aracı geri çağırıyor. Geri çağırmanın nedeni ise, araçlardaki elektrik destekli direksiyon sistemi kontrol biriminde tespit edilen bir üretim hatası. İşte detaylar…

BYD, 100 bin aracı yangın riski sebebiyle geri çağırma kararı aldı

Hata, kontrolör üzerindeki bir kapasitörün zamanla aşırı ısınmasına yol açabiliyor. Yani, potansiyel yangın riski oluşturuyor. Neyse ki, şimdiye kadar herhangi bir ciddi olay rapor edilmedi, ancak BYD tedbirli davranarak sorunu çözmek için harekete geçtiğini açıkladı.

Geri çağırma, 2023 Şubat ile Aralık arasında üretilen araçları kapsıyor. Araç sahiplerine herhangi bir maliyet yüklemeyecek olan işlem kapsamında, BYD yetkili servisleri geri çağrılan araçlara ücretsiz yalıtım pedleri ekleyecek. Bu sayede kapasitör üzerindeki baskı azaltılarak aşırı ısınma riski tamamen ortadan kaldırılacak.

BYD ve Huawei, otomobil için güçlerini birleştirdi!

BYD ve Huawei, otomobil için güçlerini birleştirdi!

BYD ve Huawei, otonom sürüşte iş birliği yapıyor. BYD'nin lüks SUV markası için off-road'a özel yazılım geliştirilecek.

BYD, elektrikli araç pazarında hızla büyürken, müşteri güvenliğine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle elektrikli araçlarda güvenlik konularının ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, BYD’nin bu adımı oldukça yerinde bir karar.

Bu tür geri çağırma işlemleri, markaların sorumluluklarını yerine getirmesi açısından önemli. Kullanıcılar için de bir güven kaynağı olabiliyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in Englishbyd özellikleri
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mercedes Amblemi Üreten Türk Şirketi Şahin Metal’in Öyküsü
Mercedes Amblemi Üreten Türk Şirketi Şahin Metal’in Öyküsü

Ülkemizdeki birçok büyük şirket başarılı şirket dünyaca tanınmış büyük markalarla iş yapıyor. Peki Mercedes’in ikonik amblemleri bir Türk şirketinin elinden çıkıyor desek? Bu içerikte, Mercedes ve Porsche gibi büyük markalarla önemli işler yapan Şahin Metal’in hikâye

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu