USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyük savaş geliyor! Bu ateş bizi de yakmasın

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Golan Tepeleri'ne gerçekleşen saldırı sonrası bölgede artan gerilimle büyük 'Hizbullah-İsrail' savaşının yaklaştığını belirterek 'Dikkat edelim bu ateş bizi de yakmasın' dedi.

Büyük savaş geliyor! Bu ateş bizi de yakmasın
29-07-2024 16:03
Google News

  ÖZETİ| HABER7

Orta Doğu'da 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam eden Hamas-İsrail savaşında yeni cephe açılıyor. 27 Temmuz Cumartesi günü İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen ve bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında çocukların da yer aldığı 12 kişi hayatını kaybetti. 

İsrail ordusu saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederken Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını "kesinlikle yalanladığını, olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" vurguladı.

BÜYÜK SAVAŞ GELİYOR

Bugünkü yazısında Golan Tepeleri'nde meydana gelen saldırıyı değerlendiren gazeteci Abdülkadir Selvi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın “Ya tüm dünyaya yayılacak büyük bir savaş çıkacak ya da büyük bir barış çıkacak” sözlerini hatırlatarak "Büyük barış sağlanamadı. Çünkü ABD ve İsrail barışı değil, savaşı tercih etti." dedi. Hamas-İsrail savaşı bitmeden İsrail-Hizbullah savaşı için geri sayımın başladığını ifade eden Selvi, "27 Temmuz Lübnan savaşının başlangıç tarihi olabilir." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı sonrasında ise Biden, Trump ve Kamala Harris tarafından kabul edilmesinin kendisine büyük bir güç sağladığını belirten Selvi, Netanyahu'nun Amerikan Kongresi’ndeki alkışları Lübnan’da savaşa çevirmenin hesabını yaptığını söyledi. 

BU ATEŞ BİZİ YAKMASIN

İsrail'in 2006'da Hizbullah'a yenildiğini hatırlatan Selvi, "Yine aynı akibeti yaşayabilir. Ama katil Netanyahu’nun gözü dönmüş durumda. İsrail, savaşı bölgeye yaymak istiyor. İran savaşı bölgeye yaymak istiyor. Düşman kardeşler aynı strateji üzerinde ittifak yaptıysa büyük bir felaket geliyor demektir. İran, Hizbullah’a yönelik bir saldırı durumunda direniş hattını harekete geçireceğini açıkladı. Direniş hattı ne? Lübnan sınırından başlayıp, Suriye, Irak ve İran’a kadar uzanan hattaki vekil güçler." dedi. 

İran'ın aylardır Gazze vurulurken kendi yönettiği güçleri harekete geçirmemesinin ve Gazze yok edildikten sonra Hizbullah'ı aktif hale getirmesinin soru işaretleri oluşturduğunu belirten Selvi, "Gazze’de barış umutları yok olurken, savaş bölgeye doğru yayılıyor. Dikkat edelim bu ateş bizi de yakmasın." uyarısında bulundu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?

Hiç düşündünüz mü, eğer insanlık hiç var olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bilim kurgu romanlarının sahneleri gibi bir soru olsa da düşündükçe de merak edilmeyecek gibi değil.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu