USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Büyük Harfler Varken Neden Küçük Harfleri de Kullanırız?

Bu cümlede farklı olan bir şeyi fark ettiniz mi? İşte tam orada, ilk sözcüğün başında duran büyük harf. Peki, yalnızca büyük harfleri kullanabilecekken neden bir de küçük harflere ihtiyaç duymuş olabileceğimizi hiç düşündünüz mü?

Büyük Harfler Varken Neden Küçük Harfleri de Kullanırız?
12-04-2023 22:14
Google News

“Neden ÖZETİ| tüm harfler aynı olamıyor, neden hem büyük hem de küçük harflere sahibiz?” sorularını belki hiç sorgulamamış olabilirsiniz fakat düşününce gerçekten de merak uyandırıyor.

Tarihçiler için araştırma konusu olan, büyük harfler varken ne sebeple küçük harflere de ihtiyaç duyduğumuzun altında yatan nedenlere birlikte bakalım.

Büyük harfler, küçük harflerden daha önce ortaya çıktı.

alfabe

Tarihçiler, büyük harflerin küçük harflerden önce geldiğini öne sürerler. Gerçekten de ilk alfabelere baktığımızda büyük yazılmış harflerle karşılaşırız. Muhtemelen hepinizin gözünün önüne geldiği o eski yazılardan hatırlayacaksınız ki üst ve alt sınırlar arasına eşit aralıklarla yerleştirilmiş tamamen büyük harfler bulunur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
vivo X200 Mini Yepyeni Bir Sony Sensörüyle Geliyor
vivo X200 Mini Yepyeni Bir Sony Sensörüyle Geliyor

vivo'nun 14 Ekim'de tanıtmaya hazırlandığı X200 serisinin yeni üyesi vivo X200 Mini'nin kamera özellikleri ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu