USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BTK, Instagram'a Erişim Engeli Getirdi

BTK, Instagram'a erişim engeli getirmişti. Platformla görüşmeler sürerken Meta'dan açıklama geldi.

BTK, Instagram'a Erişim Engeli Getirdi
05-08-2024 16:18
Google News

Bilgi ÖZETİ| Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram'a 2 Ağustos Cuma günü erişim engeli getirmişti. Konuyla ilgili olarak BTK'nın resmî web sitesinde yer alan açıklamada "instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu hamle sonrası Instagram, hem mobil hem de web sürümüyle Türkiye'de erişim dışı kalmış durumda. Diğer Meta hizmetleri olan WhatsApp ve Facebook'a ise erişim sağlamak mümkün. Threads ise geçtiğimiz aylarda Türkiye'de erişime kapatılmıştı.

Meta'dan açıklama geldi

Instagram'ın çatı şirketi Meta'dan bir sözcü, BBC Türkçe'ye konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü, engeli kaldırmak için ellerinden geleni yaptığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Neler olmuştu?

Bakanlık, platformla görüşmeler gerçekleştiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Instagram'la görüşme gerçekleştirdi. Henüz görüşmenin nasıl sonuçlandığı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Talepler karşılanırsa Instagram açılacak ancak platform hâlâ kapalı durumda.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu