USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bolsonaro'dan seçim yenilgisi sonrası ilk açıklama

Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro, seçimi kaybettikten sonra ilk kez konuştu. Kamuoyu önüne çıkan eski başkan ruhum acıyor dedi.

Bolsonaro'dan seçim yenilgisi sonrası ilk açıklama
10-12-2022 13:52
Google News

Brezilya ÖZETİ| eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 30 Ekim'de seçimi kaybetmesinin ardından alışılmadık sessizliğini bozdu ve "ruhum acıyor" dedi.

AFP'nin haberine göre, Bolsonaro, 30 Ekim'de solcu rakibi Luiz Inacio Lula da Silva'ya karşı kıl payı kaybettiği ikinci tur seçimlerinden bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı.

Bolsonaro, "Neredeyse 40 gündür sessizim. Bu canımı acıtıyor, ruhumu incitiyor. Ben her zaman aranızda mutlu bir insan oldum, hatta halkın arasında hayatımı riske attım" ifadesinde bulundu.

Yeni Devlet Başkanı Lula, dışişleri, adalet, savunma ve genelkurmay başkanlığı gibi kilit görevlerdeki bakanlarını açıkladı.

Bolsonaro, 1 Ocak'a kadar görevde kalacak.

Bolsonaro'nun seçimi kaybetmesinin ardından binlerce destekçisi yolları kapattı ve askeri kışlaların önünde gösteri yaparak ordudan Lula'nın iktidara gelmesini engellemesini istemişti.

Brezilya seçim otoritesi, Bolsonaro'nun partisinin seçim yenilgisine karşı yaptığı itirazı reddetmiş ve davayı "kötü niyetle" açtığı için 4 milyon dolardan fazla para cezasına çarptırmıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu