USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği taban puanı! (2024)

Boğazici Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü kaç puan ile alıyor? Kontenjan ne kadar? İşte 2024 yılı Boğaziçi taban puanı..

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği taban puanı! (2024)
30-07-2024 10:58
Google News

Türkiye'nin ÖZETİ| en iyi üniversiteleri arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi'nin bilgisayar mühendisliği taban puanı ne kadar? Boğaziçi bilgisayar mühendisliği hangi sıralama ile alır? Kontenjan ne kadar? İşte tüm sorularınızın cevabı.

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği kaç puan ile alıyor?

Bu yıl üniversite sınavına girdiniz ve bilgisayar mühendisliği bölümünde okumak istiyorsunuz. Tercihleriniz arasında Boğaziçi Üniversitesi bulunacaksa bu haberimize bakmanızı öneririz. İşte 2024 yılı Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği taban puanları.

bogazici-universitesi-bilgisayar-muhendisligi-taban-puani-2024-2
KontenjanYerleşen SayısıYerleşen Son Kişinin Puanı *
Genel Kontenjan100100544,50335
Okul Birincisi Kontenjanı33544,02682
Yerleşen Son Kişinin Başarı Sırası *
KontenjanYerleşen Sayısı0,12 Katsayı ile0,12 + 0,06 Katsayı ile
Genel Kontenjan100100775
Okul Birincisi Kontenjanı33832

Bu listede görüldüğü gibi üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşen son kişinin başarı sırası 775 olarak gözüküyor. Puanlar ise 544 civarında. Sizler de bu yıl puan ya da sıralama bazında bu düzeyde iseniz Boğaziçi Üniversitesi'nin ilgili bölümünü gönül rahatlığıyla tercih listenize ekleyebilirsiniz.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği: Sıralama, puan ve iş imkanları!

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği: Sıralama, puan ve iş imkanları!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden birdir. Peki ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okumak için hangi şartlar gerekir?

Bilgisayar mühendisi ne iş yapar? Günümüzde iş imkanı var mıdır?

Bölümlere puanınızın tutması kadar mesleğin iş hayatındaki yeri de önemlidir. Bilgisayar mühendisleri genel olarak sistem tasarımı, geliştirilmesi, bakımı ve yönetimi gibi görevlerle ilgilenir. Yazılım geliştirme için kodlama, test etme gibi bilgiler edinen kişiler, bilgisayar donanımlarına hakimiyet, donanım bileşenlerinin performansını ve verimliliğini artırma gibi yetilere sahip olmalıdır.

Bununla birlikte ağ güvenliği, veri tabanı yönetimi, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi işlerle de uğraşan bilgisayar mühendisleri, günümüzde şirketlerin en çok aradığı kişiler arasındadır. Ancak birden fazla programlama dili bilmek ve yabancı dile sahip olmak bilgisayar mühendisliğinde önemli kriterler arasındadır.

Sizler de seçim yaparken ilgilendiğiniz bölümü detaylıca araştırmayı ihmal etmeyin. Bu yıl aldığınız puan Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümüne yetiyor mu? Gelin yorumlarda buluşalım.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kemikler, Uzun Yıllar Geçse Bile Neden Çürümez?
Kemikler, Uzun Yıllar Geçse Bile Neden Çürümez?

Ölüm gerçekleştikten sonra insan vücudu, 24 saat içinde aşamalı olarak çürümeye ve yok olmaya başlar. Ölümden ilk etkilenen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar olur. Peki kemikler yıllar geçse bile neden çürümez ve yok olmaz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu