USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Boeing Binlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor!

Boeing, iş gücünün %10’unu azaltarak 17.000 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. İşten çıkarmalar, yöneticileri de kapsayacak.

Boeing Binlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor!
12-10-2024 14:28
Google News

Boeing, ÖZETİ| iş gücünün %10’unu azaltma kararı aldığını açıkladı. Alınan bu karar, yaklaşık 17.000 çalışanın işten çıkarılmasını kapsıyor ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek.

CEO Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği e-postada işten çıkarmaların yöneticiler, yönetici yardımcıları ve diğer çalışanları kapsayacağını belirtti.

Boeing'de işten çıkarma süreci 

boeing eylem işten çıkarılma

Ortberg, yönetim ekiplerinin işten çıkarmaların şirketteki organizasyonları nasıl etkileyeceğine dair detayları gelecek hafta paylaşacağını ifade etti. Ayrıca, iş gücündeki bu azalma ile birlikte, 777X uçağının ilk teslimat tarihinin de 2026’ya ertelendiğini duyurdu.

Boeing’in son yıllarda yaşadığı zorlukların ardından bu karar geldi. Şirket, 737 Max uçakları ile ilgili sorunlar ve 30.000’den fazla çalışanının grevde olması gibi birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Ortberg, süreç boyunca güvenlik, kalite ve müşteri hizmetine olan bağlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Casio, Yeni Nesil Robotik Evcil Hayvanı Moflin’i Tanıttı
Casio, Yeni Nesil Robotik Evcil Hayvanı Moflin’i Tanıttı

Casio, Moflin adlı yeni nesil robotik evcil hayvanını tanıttı. Kullanıcılarla duygusal bağ kurabilen bu sevimli robot ön siparişe açılıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu