USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BMW'nin başı dertte! 600 binden fazla araç geri çağırıldı

BMW, 400W elektrikli soğutma sıvısı pompasındaki sorun nedeniyle 600 binden fazla aracı geri çağırıyor. Detaylar haberimizde...

BMW'nin başı dertte! 600 binden fazla araç geri çağırıldı
18-10-2024 23:32
Google News

BMW, ÖZETİ| Çin’deki araç sahiplerine kritik bir uyarı yaparak, 600 binden fazla aracı yangın riski nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Nedeni ise araçlarda kullanılan 400W elektrikli soğutma sıvısı pompasının bağlantı noktalarının yeterince sağlam sızdırmazlık sunamaması. Peki hangi modeller etkileniyor?

BMW 600 binden fazla aracı geri çağırıyor: Soğutma sistemi yangın riski yaratıyor

400W elektrikli soğutma sıvısı pompasındaki bağlantılar, zamanla dış etkenlere maruz kalabiliyor ve neticesinde paslanma ya da kısa devre gibi sorunlara yol açıyor. Hatta bu durumun aşırı bir ısınmaya ve bazı durumlarda araç yangınlarına sebep olma riski bulunuyor.

Bu kapsamda alınan geri çağırma kararı, BMW'nin en popüler modellerinden bazılarını içeriyor. 2011 ile 2019 yılları arasında üretilmiş BMW 3 Serisi, 5 Serisi, X1, X3, X4, X5, X6 ve Z4 modelleri bu listede yer alıyor. Hem Çin’de üretilen yerel modeller hem de ithal edilen araçlar bu çağrının bir parçası.

Mercedes-Benz'i geçti! BMW, kaç adet elektrikli araç sattığını açıkladı

Mercedes-Benz'i geçti! BMW, kaç adet elektrikli araç sattığını açıkladı

BMW, 2024'ün üçüncü çeyreğinde ve yılın ilk dokuz ayında kaç adet elektrikli araç sattığını açıkladı. İşte veriler...

Toplamda 600 binin üzerinde aracın bu risk taşıdığı belirtiliyor. Yani, oldukça büyük bir geri çağırma operasyonu söz konusu. Peki, BMW bu sorunu nasıl çözecek? BMW, geri çağırma kapsamındaki tüm araçların elektrikli soğutma sıvısı pompası bağlantılarını ücretsiz olarak kontrol edecek ve gerektiğinde değiştirecek.

Ayrıca şirket, bu bağlantı noktalarına ekstra bir koruma kapağı takarak olası sorunların da tekrarlanmasını engellemeyi planlıyor. Araç sahipleri, Mart 2025'ten itibaren servislere davet edilecek ve geri çağırma süreci başlayacak.

Bu tür geri çağırmalar, otomobil üreticileri için sıkıntılı bir durum gibi görünse de, BMW'nin ücretsiz destek vermek istemesi kullanıcılar için iyi bir haber. Araç sahipleri, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kontroller sayesinde güvenle yollarına devam edebilecek.

Read this news article in EnglishBMW geri çağırma
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Marvel's Spider-Man 2 Nihayet PC'ye Geliyor
Marvel's Spider-Man 2 Nihayet PC'ye Geliyor

PlayStation 5 özel oyunlardan Marvel's Spider-Man 2, çıkışından 1.5 yıl sonra PC'ye geliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu