USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BMW'den AB'nin 2035 Yasağı Hakkında Açıklama

BMW Group CEO'su Oliver Zipse, AB'nin 2035'te içten yanmalı motorları yasaklayacak yasalarıyla ilgili konuştu. Zipse, bu yasağın derhal iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

BMW'den AB'nin 2035 Yasağı Hakkında Açıklama
16-10-2024 17:38
Google News

Tüm ÖZETİ| dünya, otomotiv sektöründe tamamen elektrikli bir geleceğe hazırlanıyor. Avrupa Birliği’nin planı da tam olarak bu. Öyle ki 2035’ten itibaren Avrupa’da içten yanmalı motorların satışı yasaklanacak, tamamen elektriklilere geçilecek.

Ancak bu hedef, sektörde bazı tartışmalar yaratmış durumda. Bazı şirketler yasağı doğru bulurken bazıları karşı çıkıyor. BMW de karşı çıkanlardan. Şirketin CEO’su Oliver Zipse, şu sıralarda devam eden Paris Otomobil Fuarı kapsamında AB’nin yasağına değindi.

BMW’ye göre Avrupa Birliği benzinli otomobil yasağını iptal etmeli

Zipse, açıklamasında Avrupa Birliği’nin 2035’te yürürlüğe girecek benzinli otomobil yasağını iptal etmesi gerektiğini ifade etti. O tarihten itibaren tamamen elektriklilere geçme hedefinin düzeltilmesinin Avrupalı üreticilerin Çin’e daha az bağımlı olmasını sağlayacağını da ekledi.

Yani BMW patronu, yasağın Avrupa’daki otomobil devlerini elektrikli araç üretimi için Çin’e çok daha bağımlı yapacağını düşünüyor. Kıtadaki havanın bu konuda “çok karamsar” olduğunu, yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ve sektörün büyük bir küçülme yaşayacağını da ekliyor.

Aslında AB’nin yasağının benzin veya dizel araçları tamamen yasaklamadığını belirtmek gerek. Bunun yerine şirketleri karbon emisyonu sıfır emisyonlu araç üretmeye zorluyor. İçten yanmalılarda bu çok zor olduğu için de en iyi alternatif elektrikliler olarak görülüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İngiltere, USB-C'yi Ortak Şarj Standardı Olarak Belirliyor!
İngiltere, USB-C'yi Ortak Şarj Standardı Olarak Belirliyor!

İngiltere hükümeti, USB-C'yi elektronik cihazlar için standart şarj portu haline getirmeyi değerlendiriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu