USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bluetooth Bağlantısı Neden Kendi Kendine Kapanıyor?

Bluetooth bağlantınızı açtığınızda kendi kendine geri kapandığını mı gördünüz? O zaman doğru yerdesiniz. Çünkü birazdan neden bu durumun yaşandığına değineceğiz.

Bluetooth Bağlantısı Neden Kendi Kendine Kapanıyor?
21-09-2024 09:42
Google News

Günümüzde ÖZETİ| bluetooth, akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla diğer cihazlarla bağlantı kurmanın en kolay yollarından biri.

Ancak, birçoğumuz telefonumuzun bluetooth bağlantısını kendi kendine kapatması gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Peki bu durum nasıl çözülebilir?

Pil tasarruf modu aktif olabilir.

pil tasarruf modu

Akıllı telefonlar, pil ömrünü uzatmak için çeşitli enerji tasarrufu modlarına sahiptir. Bu modlar kullanılmadığında, enerji tüketen özellikleri otomatik olarak devre dışı bırakır. Bluetooth, yüksek enerji tüketiminden dolayı bu moddan etkilenenler arasında.

Çözüm için pil tasarrufu modunun açık olup olmadığını kontrol edin ve gerekiyorsa devre dışı bırakın. Android cihazlarda bu ayara Ayarlar > Pil menüsünden; iPhone'da ise Ayarlar > Pil > Düşük Güç Modu seçeneğinden kapatabilirsiniz.

Yazılım güncellemelerinden emin olun.

yazılım güncelleme

Eski veya hatalı bir yazılım sürümü, bluetooth işlevselliğinde sorunlara yol açabiliyor. Yazılım güncellemeleri, bu tür hataların giderilmesini sağlar. Çözümü ise basit, cihazınızdaki yazılımın güncel olduğundan emin olun. Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Bluetooth'u kullanan uygulamalar da (müzik veya fitness gibi) bağlantının kesilmesine neden olabilir. Uygulamaları devre dışı bırakarak bu sorunu giderebilirsiniz.

Bluetooth, belirli cihazlarla uyumsuz olabilir.