USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bir Zamanlar Dünya'da Yaşamış Tarih Öncesi Hayvanlar

Geçmiş çağlarla ilgili bilgileri okumak ve o dönemlere dair varsayımlar üretmek hepimiz için ilgi çekici olmuştur. Özellikle hiç görmediğimiz hayvanların fosillerine bakarak görünüşlerine ve özelliklerine ulaşmak gerçekten hayret verici. Peki size eski çağlarda yaşamış, fa

Bir Zamanlar Dünya'da Yaşamış Tarih Öncesi Hayvanlar
10-11-2022 22:21
Google News

Milyonlarca ÖZETİ| yıl boyunca Dünya'da yaşamlarını sürdüren tarih öncesi hayvanların birçoğu, iklim değişiklikleri veya ilk insanların onları öldürmesi gibi sebeplerle bir daha ortaya çıkmamak üzere gezegenimizden kayboldular.

Aslında tam olarak hepsi kayboldu diyemeyiz. Çünkü birazdan sizin de göreceğiniz gibi, bazılarının torunları hâlâ aramızda geziyor!

İlk olarak, tarih öncesi hayvanlara nasıl ulaşabildiğimize bakalım.

fosil hayvanlar

Bilim insanlarının yaptığı arkeolojik kazılar sayesinde tarih öncesinde yaşayan hayvanların kemiklerine, dişlerine ve nadir de olsa korunmuş vücutlarına ulaşmak mümkün. 

Bu vücut parçalarından yola çıkarak hayvanların türlerine, boyutlarına, beslenme tiplerine, aralarındaki ilişkilere ve neye benzediklerine dair çıkarımlar yapılabiliyor. Az sonra inceleyeceğimiz hayvanlar ise oldukça ilginç.

En büyük zırhlı memeli: Gliptodon

gliptodon

Dev Armadillo olarak da bilinen Griptodon'un yaklaşık 10.000 yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor. Dinozor boyutunda ama kaplumbağa gibi bacaklara sahip, komik görünümlü bir hayvan kendisi. 

Bu sevimli ama boyutundan dolayı bir o kadar da korkunç memelinin habitatı ise Güney Afrika bataklıkları. İlk insanların gelmesiyle hem eti hem de kabuğu için avlanarak neslinin tükendiği tahmin ediliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Korktuğumuzda Neden Titreriz?
Korktuğumuzda Neden Titreriz?

İnsan vücudunun korkuya verdiği ilginç bir tepki olan titremenin ardındaki bilimsel nedenleri öğrenmek ister misiniz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu