USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BioNTech Kurucularından Kanser Aşısı Açıklaması!

BioNTech kurucuları Özlem Türeci ile Uğur Şahin, üzerinde çalıştıkları kanser aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamalar, kansere çare olacak aşının ne zaman hazır olacağını gözler önüne seriyor.

BioNTech Kurucularından Kanser Aşısı Açıklaması!
17-10-2022 20:56
Google News

Yıllardır ÖZETİ| ilaç ve aşı sektöründe olsalar da COVID-19'a karşı geliştirdikleri mRNA tabanlı aşı ile tüm dünyada nam salan BioNTech'in kurucu ortaklarından Özlem Türeci, BBC'nin gerçekleştirdiği bir programa katıldı. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Türeci, en çok da kanser ile ilgili açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düştü.

Aslına bakacak olursak Türk bilim insanı Özlem Türeci ile ekibi, uzun zamandır kanser için aşı geliştirmeye çalışıyordu. Koronavirüs pandemisinde geliştirilen aşı da bu çalışmaları hızlandırmış oldu. Gelinen son nokta ise çağımızın hastalığı olarak bilinen kanser için yolun sonuna gelinmiş olabileceğini düşündürüyor.

Özlem Türeci: Kanser aşısı, 10 yıl içinde yaygın olarak kullanılabilir

Özlem Türeci

Özlem Türeci'nin açıklamalarına göre kanser aşısı için en fazla 10 yıl kalmış durumda. Türk profesör, bu süreçte mRNA tabanlı bir aşının yaygın olarak kullanılmaya başlayabileceğini söylüyor. Peki Pfizer ile ortaklık kuran BioNTech'in kanser aşısı, nasıl bir işleve sahip olacak?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!

Amazon'un en çok beklenen kampanlarından biri olan Amazon Prime Alışveriş Festivali başladı. 8 - 14 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan alışveriş festivalinde onlarca kategoride indirimler ve özel fırsatlar sizlerle olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu