USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Binance CEO'su ve FTX'in Kurucusu Twitter'da Tartıştı

Binance CEO'su Changpeng Zhao CZ, Twitter'da ünlü iş insanı Kevin O'Leary'nin çöken FTX borsası hakkındaki açıklamalarını içeren bir videosunu paylaştı. O'Leary'nin eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'ı (SBF) desteklemesini eleştiren CZ, SBF'yi dolandırıcı olarak nitelendi

Binance  CEO'su ve FTX'in Kurucusu Twitter'da Tartıştı
09-12-2022 21:18
Google News

Kripto ÖZETİ| para piyasaları son haftalarda FTX skandalıyla çalkalanıyordu. Dev borsa, yaşadığı likidite krizi nedeniyle iflas etmişti. CEO Sam Bankman-Fried da bununla birlikte görevini bırakmıştı. Dünyanın en büyük borsası Binance de bu olaylar sırasında önce FTX’i satın alacağını açıklamış; ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti.

FTX konusunda tartışmalar hız kesmeden sürerken bugün ise Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) arasında Twitter’da küçük bir tartışma yaşandı. Gelin yaşananlara birlikte bakalım.

CZ, eski FTX CEO’sunu ‘dolandırıcı’ olarak nitelendirdi

CZ, Twitter’dan Kanadalı ünlü iş insanı Kevin O’ Leary ile ilgili bir paylaşım yaptı. Bu gönderide, O’Leary’nin katıldığı bir programdaki söylemlerini paylaştı ve bunlara sert bir şekilde yanıt verdi. O’Leary, bu programda FTX’te 15 milyon dolara yakın para kaybettiğini söylerken eski FTX CEO’suna destek veren ifadeler kullandı. Ayrıca, SBF’nin kendisine FTX’in likidetisinin önemli bir kısmını Binance’in sattığı hisseleri geri almaya çalışmak için kullandığını söylediğini ekleyerek bir nevi FTX’in çöküşünden Binance’i sorumlu tuttu.

Hâliyle bu açıklamalar CZ’yi çok sinirlendirdi. Binance CEO’su paylaştığı tweette, “Öyle görünüyor ki 15 milyon dolar, yalnızca Kevin O’Leary’nin kripto hakkındaki düşüncelerini değiştirmemiş ve aynı zamanda bir dolandırıcıyla işbirliği yapmasını da sağlamış. Gerçekten Sam Bankman- Fried’ı mı savunuyor?” ifadelerini kullanarak O’Leary’ye sert bir yanıt verdi ve eski FTX CEO’sunu dolandırıcı olarak nitelendirdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kia Modellerinde Güvenlik Açığı: Uzaktan Kontrol Edilebiliyorlar
Kia Modellerinde Güvenlik Açığı: Uzaktan Kontrol Edilebiliyorlar

Kia modellerinde ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi. Hackerların araçlara uzaktan erişip kontrol edebildiği görüldü. Neyse ki sorun, kısa sürede çözüldü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu