USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar?

Bu yazımızda sizlerle Bilgisayar kursu sertifikasının ne işe yaradığına ve bu eğitimin içeriğine bakacağız.

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar?
28-07-2024 19:07
Google News

Bilgisayar ÖZETİ| kursu, bilgisayar kullanmayı hiç bilmeyen kişiler ya da sahip olduğu bilgisayar bilgisini geliştirmek isteyenler kişiler tarafından alınır. Kurslar tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak yapılan sınavda başarılı olursanız bu sertifikaya sahip olabilirsiniz.

Bilgisayar kursu alırken eğitim seviyesi önemli midir?

Eğitim programına herkes katılabilir. Bilgisayar konusunda bilgisi bulunmayanlar temel düzeyden eğitime başlayabilir. Başlangıç eğitim seviyesinde kursiyerler bilgisayara giriş, donanım bilgisi, Windows ve microsoft Office programları ile ilgili kursu alırlar. Kurs sonrasında sınava girmeye hak kazanırlar.

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar

Almış olduğunuz bu eğitim temel düzeyde her alan için istenen bilgisayar kullanma becerinizin olduğunu gösterecektir. Bu kurslara katılan birçok aday farklı alanlarda işbaşı yapabiliyor.

Kursu tamamladıktan sonra hangi işlerde çalışabilirim?

Bilgisayar kurs sertifikasına sahip olduğunuz zaman kamuda ya da özel sektöre bağlı olan kurumlarda görev alabilirsiniz. Son zamanlarda tüm sektörlerde kurumlar bilgisayar kullanma yetkinliği talep ediyor. Özellikle bilgi teknolojisini kullanan her şirkette bilgisayar bilgi temel şartlardan bir tanesidir. Başvurduğunuz kurumda bilgisayar işletmeni olabilmeniz için için bilgisayar kullanımınızı belgeleyen bir eğitim almanız gerekir.

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar

Bilgisayar sertifikası birçok sektörde geçerlidir. Bilgi işlem departmanlarında önemli görevlerden bir tanesidir. Özel sektörde görev yapacak kişilerin bilgisayar kullanımını çok iyi bilmeleri gerekir. Eğitimin yanında bireylerin kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri son derece önemlidir.

Bilgisayar kursu ne kadar sürer?

MEB onaylı bilgisayar sertifikası en az 160 saatlik uzaktan eğitim ile alınabilir. Sertifika sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki ayda bir yapılır. Her öğrencinin beş defa sınava girme hakkı bulunur. Kurs eğitiminizi tamamladıktan sonra gireceğiniz MEB sınavı toplamda iki bölümden oluşur. Sınavdan geçme notu ise 100 üzerinden 45'tir. Birinci sınav test şeklinde yapılır. Testten 45 puan ve üstü alan öğrenciler uygulama sınavına girmeye hak kazanır.

Öğrencilerin uygulama sınavından da 45 puan ve üstü alması gerekir. Gerekli puanı alan öğrenciler MEB onaylı bilgisayar sertifikasını alma hakkı elde eder. Günümüzde kursiyerler uzaktan eğitim sayesinde diledikleri yer ve zamanda belgeyi almaya hak kazanır. İnternete bağlı olduğunuz tüm cihazlardan katılım gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet onaylı bilgisayar kursu var mı?

Günümüzde [Güncel] devlet onaylı bilgisayar sertifikası programları da bulunmaktadır. Kurs programını başarıyla tamamlayan ve sonrasında yapılan yeterlilik sınavından geçen kişiler E-devlet onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikasını almaya hak kazanır.

Hem kamu hem de özel sektörde iş başvurularında kullanılan bu sertifikanın geçerliliği E-devlet üzerinden de sorgulanabilir. E devlet onaylı sertifikalar özellikle kurumlarda bir adım öne çıkmanızı sağlar.

Bilgisayar sertifikası ile hangi beceriler elde edilir?

Bilgisayar işletmenliği sertifikasına katılan kişiler geniş bir iş alanında görev alabilir. Birçok işletmeninin bilgisayar alt yapısıyla hareket ettiğini düşünürsek sektörün oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Kurs içerisinde edinmiş olduğunuz becerilerle bilişim dünyasında yerinizi alabilirsiniz.

Bilgisayar sertifikasına sahip olan kişiler bilgisayar hakkında pek çok alanda yetkinliğe sahip olabilir. Kurs programına katılarak şu yetkinliklere sahip olabilirsiniz;

Bilgisayar kullanımı ile ilgili becerilerinizi geliştirebilirsiniz,Windows işletim sistemini üst düzeyde kullanabilirsiniz.Microsoft Word programını kullanarak belgeler oluşturabilirsinizMicrosoft Excel programı ile sayısal alanda hesaplamalar ve tablolar yapabilirsiniz.Microsoft PowerPoint ile etkili sunumlar hazırlayabilirsiniz.İnternet uygulamalarını öğrenerek sosyal medyayı daha etkin şekilde kullanabilirsiniz.

İş başvurularınızda sahip olduğunuz bilgisayar kursu sertifikası sayesinde rakiplerinizin bir adım ilerisinde olabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Balık ve Süt Ürünlerini Birlikte Tüketmek Zehirliyor mu?
Balık ve Süt Ürünlerini Birlikte Tüketmek Zehirliyor mu?

Halk arasında hep duyduğumuz bir şey var: “Balıkla süt ürünleri tüketilirse zehirleniriz!” ancak bu durumun bir gerçeklik payı var mı bilmiyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu