USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bilgisayar açılmıyor sorunu nasıl çözülür?

Bilgisayar açılmıyor diyorsanız bunun için farklı nedenler olabilir. Bu sorunların sebeplerini bir araya getirdik.

Bilgisayar açılmıyor sorunu nasıl çözülür?
24-08-2024 17:53
Google News

Aldığınız ÖZETİ| günden beri güç düğmesine bastığınızda elektronik devreler ve işletim sistemini devreye sokarak karşınıza çalışabilir ekranıyla gelen bilgisayarınız bu sefer o güç düğmesine basıldığında hiçbir reaksiyon vermeden boş siyah ekrana bakmanıza neden olabilir. Ancak endişelenmeyin, bilgisayar açılmıyor sorununun farklı sebepleri olsa da bu sorunun çözümleri var.

Bilgisayar açılmıyor, ekran gelmiyor

Bilgisayarın güç düğmesine bastığınızda açılmaması yeni bir bilgisayar alınmasına sebep olacak kadar büyük bir sorundan kaynaklanmıyor olabilir. Bilgisayar açılmıyor sorunu bu cihazlar karmaşık ve birbiriyle birçok bağlantısı bulunan aygıtların etkileşiminden oluştuğu için tek bir sebep ve çözüme sahip değildir.

Bilgisayarın açılmaması güncel olmayan sürücü, BIOS problemleri veya güç sorunları gibi sebeplerden dolayı oluşabilir. Bilgisayarınızın açılmaması durumunda öncelikli olarak aşağıdaki kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Bilgisayardan gelen sesleri dinleyin, güç bağlantılarını kontrol edin.Monitörü ve donanımı kontrol edin.Sabit sürücüyü kontrol edin, gerekirse sürücüyü farklı bir bilgisayarda deneyin.Sorunu anlamak için BIOS’a girmeye çalışın.Harici bir aygıt yardımıyla virüs taraması yapın.Güç bağlantılarını kontrol edin

Güç düğmesine bastığınızda bilgisayarda herhangi bir bildirim ışığı yanmıyor, ekran gelmiyor ve fanlar da çalışmıyorsa cihazınızın şarjı bitmiş olabilir. Eğer bilgisayar laptop ise bataryanın doğru şekilde oturduğundan ve şarj cihazını taktığınız prizin çalıştığından emin olun. Uzatma kablosu kullanıyorsanız şarj aletini uzatma kablosu olmadan doğrudan prizle bağlantılı olacak şekilde deneyin. Güç problemleri nedeniyle cihazınız çalışmıyorsa bu adımları uyguladıktan sorununuz çözülebilir.

Donanımları kontrol edin

Eğer masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız kablolardan biri hareket anında gevşemiş olabilir. Kasayı açabiliyorsanız açın ve aygıt veya parçaların ilgili yuvalarına doğru şekilde yerleştiğinden emin olun. Ekran kartı, anakart, RAM ve soğutucu gibi aygıtların girişlerini kontrol edin. Bilgisayar açılmıyor sorunu aygıtlardan kaynaklı da olabilir. Ekran kartı veya birden fazla RAM varsa bunlardan birini çıkararak bilgisayarı çalıştırmayı deneyin.

Bilgisayarı güvenli modda başlatın

Güç düğmesine bastığınızda ekran geliyor ancak Windows başlatılmıyorsa güvenlik sorunlarından kaynaklı olarak cihaz çalışmayabilir. Bu durumda bilgisayarı güvenli modda başlatın. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Bilgisayar açıkken güç düğmesine en az 6 saniye boyunca basılı tutun. Bilgisayar ufak bir ses çıkararak tamamen kapanacaktır.Ardından tekrar güç düğmesine basın ve bilgisayarı açın.Windows başladığı anda güç düğmesine tekrardan en az 6 saniye olacak şekilde basılı tutun.Bilgisayar kapandıktan sonra tekrar güç düğmesine basarak açın.Yeniden başlatıldığında gelen winRe modu ekranında Sorun Giderme-Gelişmiş Seçenekler alanına tıklayın.Başlangıç ayarlarından Yeniden Başlat’a tıklayın. Ardından F5’e basın.Son Windows güncellemesini geri alın

Son yüklenen Windows güncellemesi önceki versiyonlarla uyumlu olmayan ve bilgisayarın çalışmaısna engel olacak bir soruna neden olmuş olabilir. Bu durumda son güncellemeyi geri almak için önceki güç tuşuna basılı tutarak geldiğiniz winRe modunda yine Sorun Giderme-Gelişmiş Seçenekler bölümünde yer alan Güncellemeleri Kaldır butonuna tıklayın.

Harici olarak virüs taraması yapın

Bilgisayar açılmıyor sorununa kötü amaçlı yazılımlar da neden olabilir. Bu durumdan kaynaklı problemlerde bilgisayarınız açılmasa bile USB aygıt aracılığıyla virüs taraması yapabilirsiniz. BIOS ayarlarına ulaştıktan sonra bilgisayarınızı USB aygıtla başlayacak şekilde ayarlayın ve virüs taramasını başlatın. Eğer bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımlar sızıntı yaptıysa temizlenmesi için gelen uyarı ekranındaki yönlendirmeleri uygulayabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
PS5 ve PS5 Pro'nun Grafik Karşılaştırması
PS5 ve PS5 Pro'nun Grafik Karşılaştırması

Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5 Pro, grafik kalitesi anlamında bir önceki konsoldan çok daha ileride olacak gibi duruyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu