USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Belediye sülale şirketine döndü: Dayısını müdür, kuzenini koordinatör yaptı

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Onur Yıldız, dayısını, dayısının oğlunu, dayısının yengesini, hemşehrisini belediyeye aldı. Yıldız, dayısını personel müdürü, kuzenini ise koordinatör yaptı.

Belediye sülale şirketine döndü: Dayısını müdür, kuzenini koordinatör yaptı
10-09-2024 07:52
Google News

Yerel ÖZETİ| seçimlerden bu yana protestolar ve iş bırakma eylemleri ile gündemde olan Çiğli Belediyesi'nde skandallar bitmiyor.

Edinilen bilgilere göre belediyede, emeklilik yaşı gelen işçilerin bir an önce emekli olmaları için hem sözlü hem de yazılı olarak ağır bir mobbing uygulanıyor. Bu yöntemle belediye kadrolarında yeni kontenjanların açılmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

SKANDALLARIN SONU YOK

Uzun süredir CHP yönetiminde olan ve hâlihazırda birçok haciz dosyası ile boğuşan belediye, son dönemde işçilerin maaşlarını bile ödeyemez hale geldi.

Bu kapsamda kısa süre önce şantiye personelinin 2 gün iş bırakma eylemi yapmasıyla ilçede büyük bir kaos yaşandı. Güçlükle maaşları ödeyen belediye, büyük krizi şimdilik ötelemeyi başardı.

Mali krizi öne sürerek personel sayısını azaltmaya çalışan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın ise buna rağmen akraba atamalarından vazgeçmediği ortaya çıktı.

İŞÇİYE MOBBİNG, AKRABAYA TORPİL

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan ve ismini paylaşmak istemeyen bir belediye çalışanı, Yıldız'ın skandal atamalarını gözler önüne sererek, "Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, öz dayısı olan Ali Yaşar'ı personel müdürü yaptı. Ali Yaşar ilkokul mezunudur ve belediye işçisi olarak personelimize yoğurt dağıtımı yapan bir kişiydi. Kendisini bir anda müdür oldu. Ali Yaşar'ın oğlu Arda Yaşar'ı da şantiye koordinatörü olarak atadı. Dayısının yengesi olan 56 yaşındaki Songül Yaşar, emekliliği yakın olmasına rağmen uzun süredir belediyede çalışıyor. Belediye başkanı, hemşerisi olan Mehmet Kazar'ı da emekli olmasına rağmen işe aldı. Kirvesi olan Emrah Bari, yeni işe alınan bir diğer kişi. Emeklilik yaşı gelenlere 'işi bırakın' diye mobbing uyguluyorlar, ama belediye başkanının akrabalarına, hemşerilerine kimse bir şey diyemiyor" ifadelerini kullandı.

MOBBİNGİ İTİRAF ETMİŞTİ

Kısa süre önce skandal bir ses kaydı ortaya çıkan Onur Emrah Yıldız'ın, işten çıkarıldığı için eylem yapan çalışanlarla ayaküstü yaptığı konuşmada, "Görev yapmak istemediğim 24-25 kişi var. Bir nevi mobbing gibi bir şey uygulanacak. Bu arkadaşların ayrılması durumunda hepinizi işe alacağım" şeklinde konuştuğu görülmüştü.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple açıkladı: Uyku apnesi sensörü nedir ve ne işe yarıyor?
Apple açıkladı: Uyku apnesi sensörü nedir ve ne işe yarıyor?

Sizin de uzun süredir Apple ile ilgili tanıtımlarda duymuş olabileceğiniz uyku apnesi sensörü özelliğine açıklık getiriyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu