USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BDDK, Telefon Alımlarında Taksit İçin Sınırını Değiştirdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımlarında uygulanan taksitler için sınırda değişiklik yaptı. Daha önce 12 ay taksit için 5.000 TL olan sınır, 12.000 TL'ye yükseltildi.

BDDK, Telefon Alımlarında Taksit İçin Sınırını Değiştirdi
06-01-2023 10:02
Google News

Bankacılık ÖZETİ| Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2021 yılında aldığı karar ile 12 ay taksitle cep telefonu sahibi olma sınırını 5 bin TL'ye çıkarmıştı. Fakat günümüzde artık 5 bin TL'nin altında telefon bulmak oldukça zorlaşmış, dolayısıyla taksitle telefon alamaz olmuştuk.

Bugün, BDDK'dan bu konuya dair beklenen düzenleme geldi. "Tüketici Kredilerine İlişkin Vade Sınırları ile Kredi Kartı Taksit Sınırlarının Değiştirilmesi Hk. Kurul Kararı" yayınlayan BDDK, bedel limitini %140 oranda artırdı.

12 ay taksit için sınır, 5.000 TL'den 12.000 TL'ye çıkarıldı

cep telefonu taksit

Yeni sınır, kararda “Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan beş bin Türk Lirası tutarının on iki bin Türk Lirası olarak artırılmasına karar verilmiştir” ifadeleriyle duyuruldu.

Bu kararla birlikte yeni bir telefon almaya gidenler, telefonun fiyatı 12 bin TL altında olduğu sürece 12 ay taksit imkânından faydalanabilecek. Fakat fiyat 12 bin TL üzerindeyse taksit sınırı 3 ay olacak.

Tüketici kredilerinde de aynı sınırlar uygulanacak:

"Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırının, fiyatı on iki bin Türk Lirası ve altında olan cep telefonları için on iki ay, fiyatı on iki bin Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonları için üç ay olarak belirlenmesine karar verilmiştir."

BDDK'nın söz konusu kararına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Cybertruck'a
Tesla Cybertruck'a "Gözetimli Tam Otonom Sürüş" Özelliği

Tesla'nın bu ayın sonunda geleceğini söylediği otonom sürüş özelliği Cybertruck'lara geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu