USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bazı İneklerin Karnına Neden Kocaman Bir Delik Açılıyor?

Hayvancılık endüstrisinde bazı ineklerin karnına bir delik açılmasının sebebi, süt verimliliğiyle ilgili.

Bazı İneklerin Karnına Neden Kocaman Bir Delik Açılıyor?
20-06-2024 10:12
Google News

Süt ÖZETİ| endüstrisinde kullanılan hayvanların hepsinin olmasa da bazılarının midesine kol girebilecek büyüklükte bir delik açılıyor ve deliğin çevresine plastik yerleştiriliyor.

Aynı uygulama, veterinerlik fakültelerinde de yapılabiliyor. Peki tam olarak amacı ne? Hayvanlara ne uğruna böyle rahatsız edici bir işlem uygulanıyor?

Bazı ineklerin karnına yapay delikler açılıyor.

süt endüstrisi

Et ve süt endüstrisinde kullanılan “kanüllü inek” denilen ineklerin karnından bir parça kesiliyor ve 15 cm’lik bir plastik pencere yerleştiriliyor. İnekler ise bu işlemden 4 ila 6 ay sonra ancak iyileşebiliyorlar.

Hayvancılık endüstrisinde makineleştirilmiş hayvanlara bu işlemin yapılmasının amacı ise süt verimliliği ile ilgili.

“Doğal olmayan anüs” olarak da adlandırılıyor.

mide

Bu delik ile ineklerin midesine erişim sağlanıyor ve sindirim sıvıları, sindirim geçmişleri, sindirimin son ürünü, bakteriler inceleniyor ki en uygun besin kombinasyonunu araştırılıp süt kaliteleri artırılabilsin. Kısaca endüstride yaşam amaçları süt üretmek olan inekler hayatları boyunca daha çok süt verebilsin diye.

hayvancılık

İskoçya Rural Üniversitesi Akademik Direktörü Jamie Newbold, BBC’ye yaptığı açıklamada işlem sırasında ineklerin acı çektiğini kabul etmişti.

Hayvan hakları savunucuları bu işlemin doğru olmadığını sık sık ifade ediyor.

inek

Bunun bir hayvan istismarı olduğunu dile getiren hayvan hakları savunucuları, yasa dışı bir eylem olduğu ve hayvanlara büyük zarar ve acı verdiği hakkında şikâyette bulunuyor.

Fransa’daki L214 adlı derneğin kurucusu şunları söylemişti: “Endüstrideki hayvanların birçoğu zaten topallık, enfeksiyon, akciğer veya kalp sorunları yaşıyor. Bu döngüyü durdurmak yerine her zaman daha da ileri gidiyoruz. Bu adaletsiz sistemi sorgulamanın tam zamanı."

Kaynaklar: PETA, BBC, Veterinary Clinics Food Animal Practice

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Müzik depresyonu azaltıyor mu?
Müzik depresyonu azaltıyor mu?

Müzik dinlemek hepimizin sevdiği aktivitelerin başında geliyor. Peki, müzik dinlemek depresyonu hafifletiyor olabilir mi? Müziğin iyileştirici etkisi üzerine yapılan çarpıcı araştırmanın sonuçlarını bu içerikte inceliyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu