USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzde 98'i ihracattan elde edildi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın 27 ülke ihracat başarısını ve Akıncı TİHA için 5 ülke ile sözleşme imzaladığını belirterek, "Bu yıl gelirlerinin yüzde 98'i ihracattan geldi" dedi.

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzde 98'i ihracattan elde edildi
22-12-2022 09:03
Google News

Ulusal ÖZETİ| Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı Tanıtım Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşti.

Törende konuşan Bayraktar, Baykar'da ve Türkiye Teknoloji Takımı'nda yola çıktıkları ilk günden beri, "Bugünün değil yarının, 10-15 yıl sonrasının yarışlarına devam etmeye hazır ve alanda dünyada en iyi olmayı hedefle." Görüntüyle hareket ettiklerimizi söyledi.

Türkiye'yi 2004'te ilk robot uçakla tanıştırdıklarını, mini İHA'nın hayatta kaldıklarını dile getiren Bayraktar, 6 kilodan başlayan ve şu anda 6 tona ulaşan bir kapanış imza attıklarını anlattı.

Bayraktar, Baykar'ın 2009'da Bayraktar TB2'nin ilk prototipini hayata geçirdiklerini kaydederek şunları sürdürdü:

"2014'te tüm dünyaya kurulan muharebelerde damgasını vuran, muharebelerde paradigmayı inceledi Bayraktar TB2'i hayata geçirdik. Bugün 27 ülkeye ihracat başarı göstermiş. için para topladı.Baykar ihracat sayesinde geçmiş yıl ihracat şampiyonu oldu.Bütün 20 yıllık serüveninde gelirlerinin yüzde 75'inden fazlasını ihracattan elde etti.Bu yıl gelirlerinin yüzde 98'i ihracattan geldi."

"AKINCI TİHA'DA 5 ÜLKE İLE İHRACAT SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK"

Selçuk Bayraktar, 2019'da Türkiye'nin ilk taarruzi hava aracını, 6 tonluk Akıncı TİHA'yı uçurduklarını ve 2021'de de TSK'nın envanterine girişini anlatarak "Şu anda da 5 ülke ihracat ile çıkışı imzalanmış durumda. 6 tonluk bir platform. 6 kilogramdan başlıyor ve adım adım 6 tona giden bir serüven görüyoruz.Bunların tüm elektronikleri, yazılımları, aksamı bizim, Türk mühendisleri tarafından kullanan platformlar." diye konuştu.

Cezeri uçan arabaya ilişkin bilgiler veren Bayraktar, bu yöne doğru ilerlediğini söyledi.

Kısa süre önce Türkiye'nin ilk askeri savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini anımsatan Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu 20 yıllık hayalimizdi. 6 kilogramdan başlayan serüvende Kızıelma'mızdı bir gezgin medeniyetimizin de ülküsü olan. Askerlerin ilk savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma yoğun bir çaba ve gayret sonucu Akıncı'dan 3 yıl sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi. geliştirilmiş platformlar.Aslında robot uçaklar.Bütün bu içindeki donanımlardan sayısız satır yazılımlara kadar hepsi Türk mühendisler, ekip tarafından geliştirilmiş teknolojiler."

"GAYRETLERİMİZ ZAMAN İÇİNDE GEÇEN BİR ANLAM KAZANIYOR"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Bayraktar, 20 yıllık mücadelelerini özetleyen ve kızılelmalarını anlatan bir video göstermek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne ürettiğimiz ile bir yere varamıyoruz. Ancak nasıl ve neden sorularına cevaplarla gayretlerimiz ve çabalarımız zaman alıyor geçen bir anlam kazanabiliyor. Rahmetli babamız Özdemir Bayraktar hayatını bu alana adamıştı, adeta vakfetmişti. İş yerinde yaşıyordu, annem de bizle yaşıyor iş yerinde. Bizimle birlikte birlikte çalışıyor.O da ben doğmadan önce iktisat ebeveyni,kartlı bilgisayarlarda programlama yapmış.Burada Şırnak Gabar Dağı.Bizim ilk denemeleri ürettiğimiz yer.Babamın hayatını bu alana vakfetmiş bir mühendisti."

"EN BÜYÜK İNOVASYON AHLAKTAN VE DOSDOĞRU YOLLARDAN MİLİM TAVİZ YÜRÜYEBİLMEK"

Selçuk Bayraktar, inovasyona ilişkin bakış açısını paylaşarak dünyada muharebe tarihini değiştirecek kumandalı hava araçlarını yapma ve devrim yapacak sistemler geliştirmenin bir inovasyon olduğunu dile getirdi.

Kendilerinin yaptıkları mücadelede önemli bir inovasyona açıklama yürütme belgesi Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bizim için inovasyon herkesin 'Yapılamayacağı' belirtilen yerde ahlaktan ve dosdoğru yollardan milim taviz yürüyebilmek. Bürokrasinin dolambaçlı yollarına asla bulaşmadan, aldığın doğrudan asla ayrılmadan hatta tüm yolların tıkanması üzerine yinelendiğinden ayrılmadan, askerle birlikte okyanusa, bu mücadele için hayatını vakfetmek ve Yoldan asla ayrılmadan mücadele etmek bence en büyük inovasyondur.

'KIZILELMA 30 SENE SONRASI İÇİN DAHİ SON PLATFORM' GÖRÜŞÜ"

Bayraktar, Kızılelma'nın yaklaştığıkça uzaklaşan bir menzil olduğunu belirten "Atmosferde oluşturduğu en güçlü ve son platform. çok yol var.Ancak bundan sonra için atmosferde kalmak belki 30 sene sonra için dahi son platform çalışması." dedi.

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yürüttükleri çalışmalardan bahsetmeen Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde marşlar bestelenir teknolojilere sahip olmaya kazanacaklarını anlattı.

Bayraktar, Türkiye'nin, onların tüm diğer sivil varlıklarına da zararsızlığa yol açacak şekilde lider olması için TEKNOFEST'i işlettiklerine işaret ederek ilk yıl 20 bin çocuklarına başvurdukları, bu sene 1'in üzerindeki fazla öğrencisi 40'ı aşkın yarışmasında mücadele etmek için başvurdukları, onları geleceğini Aziz Sancarları söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple’ın Yeni Hamlesi: 2025’te MicroLED ile Karşımıza Çıkacak
Apple’ın Yeni Hamlesi: 2025’te MicroLED ile Karşımıza Çıkacak

Apple, microLED ekran teknolojisi ile 2025’te karşımıza çıkmayı hedefliyor. Foxconn, bu alandaki yatırımlarını hızlandırıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu