USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Şahin Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Sırbistan’da

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde yer aldığı heyet ile Sırbistan Cumhuriyeti’nin başkenti Belgrad ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Başkan Şahin Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Sırbistan’da
11-10-2024 17:07
Google News

Kültürel ÖZETİ| etkileşim, tecrübe paylaşımı ve iş birlikleri için önemli bir adım olan kardeş şehir protokolleri, Gaziantep’in dünyada tanınırlığını artırarak kente katkı sağlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan Cumhuriyeti ziyaretine katılan heyette yer alan Başkan Fatma Şahin, Belgrad’da Başkanlık Sarayı’nda yapılan törenle Gaziantep’in 27’nci kardeş şehri Belgrad ile iş birliği anlaşmasını imzaladı.


BİRÇOK BAŞLIKTA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Belgrad Belediye Başkanı Aleksandar Šapić ile yapılan protokolle, kültür, sanat, mimari ve turizm gibi alanlarda pek çok ortak noktaya sahip iki şehir arasında, başta ekonomi ve turizm olmak üzere iş birliklerinin yürütülmesi hedefleniyor. Belgrad ve Gaziantep arasında ekonomi, sanayi, kültür, sanat, spor, şehircilik, çevre koruma, iklim değişikliği ve enerji alanlarında yakın ilişkiler kurulması amaçlanıyor.

BİRİMLER ARASI TECRÜBE PAYLAŞIMI OLACAK

Belediyeler arasında yürütülecek çalışmalarla, hayvanat bahçeleri ve botanik bahçeleri arasında iş birliği yapılacak ve tecrübe aktarımı sağlanacak. Düzenlenecek kültür, turizm ve sportif faaliyetlere karşılıklı katılım ile destek verilecek. Kültürel varlıkların ve tarihi mirasın korunmasına yönelik iş birlikleri ile müzelerde ortak çalışmalar yürütülecek. Ayrıca iki şehrin bilişim, teknoloji ve sanayi kurum ve kuruluşları arasında da iş birliği faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ford'un Amerika'dan Getirdiği Modellerin Fiyatları
Ford'un Amerika'dan Getirdiği Modellerin Fiyatları

Ford'un Amerika'dan getirdiği yeni modelleri F-150, Bronco ve Edge'in fiyatları belli oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu