Başarsoft ÖZETİ| tarafından Ankara ve İstanbul’da olmak üzere, yılda iki kez gerçekleştirilen Teknoloji Günleri’nin İstanbul toplantısında, harita ve konum bazlı teknolojiler konuşuldu. Başarsoft ürün ve çözümlerini kullanan sektör temsilcileri ise yaptıkları sunumlar ile elde ettikleri kazanımları örnekleriyle anlattı.
''Başarsoft Teknoloji Günü'' İstanbul Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başarsoft Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, yılda iki kez düzenlenen Teknoloji Günleri ile Başarsoft’un gerçekleştirdiği yenilikleri birinci ağızdan duyurabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Küçükpehlivan, ''Geliştirdiğimiz ürünleri kullanan müşterilerimizin birbirleriyle bilgi paylaşımı yapması, yeniliklerimizi birinci ağızdan duyurabilmek, gelen talepleri toparlayabilmek amacıyla bahar sonu İstanbul, sonbaharda Ankara’da olmak üzere Teknoloji Günleri düzenliyoruz'' ifadelerini kullandı.
Uzun zamandır kendi navigasyon teknolojileri ile kamyonlara özel navigasyon çalışması yürüttüklerini belirten Küçükpehlivan, cep telefonlarına da indirilebilen yeni kamyon navigasyonu ürünlerinin de müjdesini verdi. Küçükpehlivan, ''Türkiye ve Avrupa haritaları yüklü bir şekilde, kamyonun yüksekliği, ağırlığı, uzunluğunu girebildiğiniz ve size bu kamyona özel rota çizebilen bir hizmeti uzun zamandır veriyorduk. Şimdi ise bu navigasyonun, cep telefonlarına indirilebileceği, tamamen kendi teknolojimizle geliştirdiğimiz bir ürünümüzün müjdesini vermek istiyorum'' dedi.
Japon YAZAKI ile el sıkıştı
Uluslararası piyasaya çıkacak olan Rotaban ürünü hakkında da bilgiler veren Küçükpehlivan, YAZAKI isimli Japon otomobil firması ile yaptıkları anlaşma hakkında şunları söyledi: “10 binden fazla çalışanı olan 5-6 tane müşterimiz oldu. Renault, Tofaş gibi müşterilerimizin yanında şimdi Japon otomobil endüstri firması YAZAKI, bizimle çalışmaya başladı. Türkiye dışında Mısır’da da ilk projeyi başlatıyoruz. Memnun kalırlarsa, çalıştıkları 11 ülkeye de yaygınlaştırılacağına inanıyorum. Yani daha fazla teknoloji geliştiren ve yurtdışına taşıyan bir yapıya doğru gidiyoruz.”
Kargo sektöründe doğru adres hizmetini yıllardır veren Başarsoft, artık kuryeler içinde hangi sıra ile optimum dağıtım çözümlerini kullanıma sundu. Konuya ilişkin Küçükpehlivan “10 binden fazla kuryenin, gece 3-4 arasında 500 bin ile bir milyon arasında değişen paketlerini, hangi sırada dağıtacaklarını, performansı artıracak şekilde geliştiriyoruz. Uygulama Yurtiçi Kargo’da kullanıma alındı” dedi.
Küçükpehlivan’ın konuşmasının ardında, Başarsoft Teknoloji Direktörü Alper Değirmenci ise çeyrek asrı aşan tecrübesi ile Coğrafi Bilgi Sistemlerinde Başarsoft’un geliştirdiği ürün ve çözümleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Etkinlik ‘#BTG2024’ hashtagi ile paylaşılırken; Başarsoft’un YouTube ve LinkedIn hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.
Üç panele 12 konuşmacı katıldı
Etkinliğin panel oturumlarında ise farklı sektörlerde Başarsoft ürün ve çözümlerini kullanan firma temsilcileri, kendi deneyimlerini paylaştı. Moderatörlüğünü Başarsoft İş Geliştirme ve Satış Direktörü Can Yağar’ın yaptığı, ‘Pazarda Rekabet Gücü ve Marka Perspektifleri’ konulu panelde, Domino’s Pizza Kıdemli İş Geliştirme Analisti Umut Sezgin; Aygaz Dijital Pazarlama Çözümleri ve Veri Analitiği Müdürü Mehmet Güzel; Ak Gıda-İçim Süt Süt Alım Müdürü Ahmet Doyuk; Doğanay İş Geliştirme Müdürü İlker Tuğrul soruları cevaplandırdı.
Moderatörlüğünü Başarsoft Veri Analizi ve Yayın Yöneticisi Necmettin Ertaş’ın yaptığı, ‘Başarıya Giden Yolu Kısaltmak Mümkün mü?’ konulu ikinci panele ise farklı sektörlerde rota optimizasyonunun nasıl uygulandığı değerlendirildi. Panele, Yurtiçi Kargo Yazılım Geliştirme Müdürü Ümit Köse; Türk Hava Yolları Servis Koordinasyon Görevlisi Atakan Eren Meral; Arkas Lojistik AR-TİM ve Filo Yönetimi Koordinatörü Sinan Şaroğlu ile Dydo Drinco Kıdemli Proje Yöneticisi Durmuş Aydoğdu katıldı.
Moderatörlüğünü Başarsoft Data Direktörü Yalçın Öztürk’ün gerçekleştirdiği, ‘Sürdürülebilirlik Çağında Veri Odaklı Yaklaşım’ konulu son panelde ise Turkcell Mekansal Zeka Birimi Müdürü Semih Öğün; Albaraka Türk Katılım Bankası Dijital Satış ve Pazarlama Birim Müdürü Osman Aktaş; Amazon Müşteri Deneyimi Direktörü Nimet Çukurluöz Aslan; Etstur E-Ticaret Kategori Müdürü Murat Kıray soruları cevaplandırdı.
Panellerin ardından ise PTT Bilişim Daire Başkanı Aydın Atalay, ‘PTT ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Tüm panelistlerin isimlerine özel yapılmış fidan bağışı sertifikaları ise Başarsoft İş Geliştirme ve Satış Müdürü Aslı Savaş, Başarsoft İnsan Kaynakları Müdürü Selin Tefil, Başarsoft Ürün Yöneticisi Tuğçe Duran, Başarsoft Proje Yöneticisi Nazlıcan Soylu ve Başarsoft İş Geliştirme ve Satış Müdürü Çelen Dal tarafından verildi.
Etkinlikte sonunda ise akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirilen ödüllü bilgi yarışması, büyük ilgi gördü. Firma sunumlarını içeren sorulara, doğru ve en hızlı cevabı veren ilk üç katılımcıya ise çeşitli teknoloji ürünü hediyeler verildi. Etkinlik ‘Yaza Merhaba’ kokteyli ile son buldu.
Editor : Şerif SENCER