USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Ekonomi

Bakanlık telefon harcı mağdurlarına duyurdu: Çalışmalar başladı!

Ekonomi - Telefonu yurtdışından getirip, harç 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıran ancak IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı.

Bakanlık telefon harcı mağdurlarına duyurdu: Çalışmalar başladı!
04-10-2023 13:57
Google News

7 ÖZETİ| Temmuz 2023 tarihinde yurtdışından alınan telefonların kayıt işlemleri 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkarken, bu tarihte yaklaşık yüzbinlerce vatandaş yurtdışından aldıkları telefonu zamsız bedelle kayıt ettirebilmek için vergi dairelerine koşmuştu. Ancak bu kişilerin bir kısmının harcı yatırdıktan sonra IMEI'ini BTK'ya kayıt ettirmedikleri ortaya çıktı.

Durum böyle olunca vatandaşlar telefonlarının kaydını sorgulattıklarında "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajı ile karşılaşmaya başladı. Telefonlarını yeniden kaydettirmek için 20 bin lira harç bedelini yatırmaları istenen vatandaşın mağduriyetinin sorunu için çözüm aranıyor.

VATANDAÅžA MESAJ GÄ°TMEYE BAÅžLADI

7 Temmuz'da yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlarda IMEI kayıt ücreti 20 bin TL'ye çıkmıştı. 6 bin 91 TL'den kayıt yaptırmak isteyenler o tarihte telefon harcı yatırmıştı. Ancak bu kişilerin 10 binlercesinin o tarihte harç yatırmasına rağmen, telefonun IMEI'ini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na kaydettirmedikleri öğrenildi. Telefonlarını yurt içinde kullanmaları için 120 gün süreleri bulunan vatandaşlara bugünlerde "Telefonunuzun IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajları gitmeye başladı.

Vatandaşlar temmuzda harcını yatıran kişilerin o tarihte yatırdıkları tutar geçerli sayılarak bir defaya mahsus olarak kayıtlarının gerçekleşmesi için çabalarken, Hazine Bakanlığı'nın ise şu ana kadar bu fikre sıcak bakmadığı ancak konuyla ilgili bir çalışma başlattıkları öğrenildi.

Bakanlık, mevcutta harcını yatırıp telefonunu kayıt ettiremeyen kişilerin 6 bin 91 TL'lerini vergi dairelerinden geri alarak, yeniden 20 bin TL harç bedeli yatırmaları halinde telefonlarını kayıt ettirebileceklerini bildiriyor.

 


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
1982 Yılında Neden 31 Milyon Şişe Ağrı Kesici Toplatılmıştı?
1982 Yılında Neden 31 Milyon Şişe Ağrı Kesici Toplatılmıştı?

Johnson & Johnson'ın 1982 yılında Tylenol ağrı kesicileri geri çağırması, kriz yönetimi ve kurumsal sorumlulukta örnek teşkil etti. Tylenol içenlerden ölenler olmuştu ve işin aslı çok farklıydı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu