USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Yardımcısı tehlikeye dikkat çekti: Hava olayları çok garipleşti, böyle giderse...

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye genelinde yağış olmayışından ve sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesinden kaynaklı metropol şehirlerde büyük su krizi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Yardımcısı tehlikeye dikkat çekti: Hava olayları çok garipleşti, böyle giderse...
31-12-2022 10:55
Google News
 Çevre, ÖZETİ| Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye genelinde yağış olmayışından ve sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesinden kaynaklı metropol şehirlerde büyük su krizi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.Abone ol

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Birpınar, hava olaylarının garipleştiğini belirterek, “Türkiye genelinde yağış yok. Sıcaklıklar normalin çok üstünde. Böyle devam etmesi halinde metropol şehirlerde büyük su krizi olur. İçme suyu barajları kritik seviyenin altında seyrediyor. Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır” dedi.

"Problem ortak, çözümde ortak bulunmalı"

Kuraklık ve su kıtlığının gıda kıtlığını doğuracağını kaydeden Birpınar, “Özellikle iklim değişikliği dolayısıyla oluşacak doğudan batıya ve güneyden kuzeye iklim göçlerini ortaya çıkartacaktır. Problem ortak, çözümde ortak bulunmalı. BM’ye çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Joker 2'nin Ne Zaman Yayın Platformuna Geleceği Açıklandı
Joker 2'nin Ne Zaman Yayın Platformuna Geleceği Açıklandı

Yılın gişede en büyük hayal kırıklıklarından olan Joker: Folie à Deux, çok yakında yayın servislerinde olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu