Ulaştırma ÖZETİ| ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'daki konteyner kentte düzenlenen Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.
Bakan Karaismailoğlu, "(Deprem bölgesi) Buradan elimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz, her şeyi eskisinden daha iyi ihya ve inşa etmeden buradan ayrılmayacağız. Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz.
Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak. (Deprem bölgesindeki baz istasyonları) İlk 4 gün dışında deprem bölgesinde 350 mobil araçla haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün arttı.
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde böyle bir olay olsa 1 ayda bu bölgelere müdahale edemezlerdi. Bölgedeki karayollarımızın yüzde 2'si etkilendi. 9 havalimanından 700 bin kişiyi tahliye ettik. Ulaştırma yatırımlarının önemli olduğu görüldü. Buraları eskisinden daha iyi hale getireceğiz." dedi.
Depremden etkilenen tren rayları ile ilgili bilgi veren Karaismailoğlu, "56 kilometrelik kısım harici hatlar kullanılıyor. Deprem bölgesinde hava yoluyla 700 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın, deniz yoluyla da 30 bine yakın vatandaşımızı taşıdık." diye konuştu.
"AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"
Bakan Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak. Avrasya Tüneli, Marmaray ve kara yolu projelerinde sismik izolatörler kullanıyoruz." dedi.
İSTANBUL'DA OLASI AFETTE NERESİ SIĞINAK OLACAK?
Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'da 100 kilometrenin üzerinde demir yolu yatırımımız var. Bunlar afette sığınak olacak, hatlarımız hizmete devam edecek." İfadelerini kullandı
Editor : Şerif SENCER