USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Fidan'dan Mısır-Türkiye ilişkileri açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Priştine’de Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'dan Mısır-Türkiye ilişkileri açıklaması
06-09-2024 12:43
Google News

Dışişleri ÖZETİ| Bakanı Hakan Fidan, Kosova'nın başkenti Priştine'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi ve Kosova Başbakan Yardımcısı Donika Gervalla-Schwarz ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel konular ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova'nın başkenti Priştine'ye geldi. Bakan Fidan ziyareti çerçevesinde Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Fidan ikili temaslarının ardından Ekim 2023'ten bu yana Türkiye'nin komutanlığını yürüttüğü NATO'nun Barış Gücü (KFOR) karargahını ziyaret edecek. Bakan Fidan ayrıca Kosova'daki ziyareti kapsamında Prizren ve Mamuşa'yı da ziyaret ederek, Türk toplumuyla ve temsilcileriyle görüşecek. 

Bakan Fidan'ın ortak basın toplantısında açıklamaları şöyle;

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gërvalla-Schwarz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Mısır ve Türkiye, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip" dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarında satır başları;

* Başta Sisi olmak üzere Mısırlı kardeşlerimizin bölgesel sorunlara bölgesel çözümler bulmak konusunda bizimle aynı hassasiyeti paylaştıklarını gördük.

* Mısır ve Türkiye, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip.

* (Mısır-Türkiye) Aramızdaki ilişkinin daha sistematik bir çerçeveye oturmasının bölge için örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.