USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Dönmez, Putin’in teklifinin teknik olarak mümkün olduğunu belirtti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus Enerji Haftası için geldiği Rusya’nın başkenti Moskova’da Putin’in ‘Rusya'nın enerji kaynaklarının sevkıyatı için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlamaya yönelik teklifini’ değerlendirerek Türkiye, bu ve buna benzer bir

Bakan Dönmez, Putin’in teklifinin teknik olarak mümkün olduğunu belirtti
12-10-2022 19:33
Google News

Enerji ÖZETİ| ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ‘Rus Enerji Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?’ başlıklı oturumda konuştu.

"TEKNİK OLARAK MÜMKÜN"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik enerji kaynakları için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayabileceğine yönelik teklifini değerlendirmek için erken olduğunu dile getiren Dönmez, "Türkiye, bu ve buna benzer birçok uluslararası projeyi zamanında tamamlamıştır. Teknik olarak mümkün. Bu tarz uluslararası projelerde teknik, ticari ve hukuki açıdan değerlendirme ve fizibilite çalışması yapılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, Türk Akım boru hattının da bu projelerden biri olduğuna işaret ederek, "Şu anda Akkuyu'da devam eden önemli bir nükleer güç santrali projemiz var. Rusya ile ilişkilerimiz sadece enerji değil, çok farklı alanlarda devam ediyor. Bunlar oturup konuşup değerlendirilmesi gereken hususlardır" ifadelerini kullandı.



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
vivo V40 Serisi Türkiye'ye Geliyor: İşte Detaylar
vivo V40 Serisi Türkiye'ye Geliyor: İşte Detaylar

vivo, yakın zamanda tanıttığı V40 serisinin Türkiye'de satışa sunulacağını duyurdu. Cihazlar, uygun fiyata üst düzey özellikler sunacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu