USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı, Gazze'de yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Gazze'de devam eden işgal karşısında, kamuoyuna acil yardım çağrısında bulunan ilk STK’lardan biri olan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Filistin-Gazze’deki savaş mağduru insanların yanında durmaya devam ediyor.

Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı, Gazze'de yardım faaliyetlerini sürdürüyor
19-09-2024 11:17
Google News

Aziz ÖZETİ| Mahmûd Hüdayi Vakfı, hayırseverlerin katkılarıyla Filistin’de Gazze halkına aynî ve nakdî yardımlar sunmayı sürdürüyor.

Ana yardım başlıkları olarak nakdi yardımın ve eğitim yardımlarının yanı sıra gıda, giyim ve temel ihtiyaçları kapsayan yardım faaliyetleri ön plana çıkıyor.

Hüdayi Vakfı Gazze’de bulunan savaş mağdurlarının yanı sıra Mısır’da bulunan mülteci konumuna düşen Gazzeli ailelerin ve talebelerin de ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. Mısır’da bulunan ailelere ve talebelere de nakdi yardım başta olmak üzere gıda, giyim, eğitim ve temel ihtiyaçlar konusunda da destek olunuyor.

"İNSANLIK KRİZİ BİR AN ÖNCE SONLANDIRILSIN"

Konuyla ilgili konuşan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İnsani Yardım ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serdar Eryılmaz; “Gazze şehrinde savaşın etkilediği ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla insani yardım kanallarının açıldığı ilk günden beri düzenli desteklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Özellikle son aylarda Kuzey Gazze’deki ailelere nakit yardımlarda bulunduk. Ayrıca, Mısır üniversitelerinde öğretim hayatını sürdüren birçok Filistinli şehit, dul ve yetim aile çocuklarına üniversite harçlarını ödeme konusunda yardımcı oluyoruz ve aylık burslar veriyoruz. Hüdayi Vakfı olarak, bölgede yaşanan insanlık krizinin bir an önce sonlandırılması çağrımızı yineliyor ve bu olayların yarattığı mağduriyete karşı duyarlılığımızı sürdürerek, insani yardım faaliyetlerini artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hüdayi Vakfı, Filistin Gazze yardımları kapsamında ayrıca ülkemizdeki birçok Gazzeli aileye ve eğitim gören yüzlerce Gazzeli öğrenciye nakdi destek sağlayarak, onların yaşam şartlarını iyileştirmeye ve maddi ve manevi katkıda bulunmaya devam ediyor.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’ın manevi bekçisi Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. 400 yıllık kadim vakfın devamı niteliğinde 1985 yılında tekrar kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan, vergi muafiyetine haiz, izin almadan yardım toplama statüsünde ve BM ECOSOC üyeliği olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şekil Değiştiren HEXEL Modülleri ile Robot Teknolojisi
Şekil Değiştiren HEXEL Modülleri ile Robot Teknolojisi

Max-Planck'tan HEXEL modülleri: LEGO tarzında yeniden yapılandırılabilen ve yüksek hızda çalışan robot teknolojisi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu