USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Avrupa'nın 'AK Parti' oyunu! Şikayete başladılar

AK Parti İstanbul 3. bölge 7.sıra milletvekili adayı Oğuz Üçüncü Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu. Üçüncü Avrupa devletlerinin yurt dışında AK Parti'nin çalışmalarından şikayet ettiklerini söyledi.

Avrupa'nın 'AK Parti' oyunu! Şikayete başladılar
16-04-2023 17:27
Google News

14 ÖZETİ| Mayıs'ta partilerin hangi liste ve adaylarla seçim sürecine gireceği belli olduktan sonra sahada hummalı bir çalışmada başladı.  İstanbul 3.Bölge 7.sıra Milletvekili adayı Oğuz Üçüncü'de Haber7 Muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. 

Oğuz Üçüncü şunları söyledi:

Tabii İstanbul 3.bölge 7.sıradan aday gösterilince her şeyden önce İstanbul'daki seçmenlerin oylarına talip oluyorsunuz. Dolaylı olarak da yurt dışında bulunan 3 milyon 300 bin seçmenin oyuna talip oluyoruz. Hem İstanbul'daki seçmenlerimize sorumluluğumuz var, hem de Avrupa'da yaşayan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımıza karşı  vazifelerimiz olacak.  Bu bakımdan hem İstanbul'da çalışmalarımız olacak hem de aynı zamanda yurt dışında çalışmalara katılacağız.

 "BU SEÇİMLER HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİL"

Geçen sene her iki vatandaşımızdan birisi oyunu kullanmış oldu.  Tabii buradaki arazi şartlarını bilmeyenler için bu düşük bir rakam olarak gözükebilir. Fakat burada oy kullanmak için yüzlerce kilometre yol alınması gerekiyor. Oy kullanmak için süreler kısa olmuş oluyor.  İnsanlarımızın her yaşadığı bölgede sandık olmayabiliyor.  Dolayısıyla %50 çok ciddi bir katılım.  Bunu daha yukarıya çekmek için seçmenleri inandırmanız gerekiyor ve mobilize etmeniz gerekiyor. 14 Mayıs seçimlerinin herhangi bir seçim olmadığı, Türkiye Yüzyılı'nın başlamasının tercih edileceğini insanımızın anlaması gerekiyor. 

"BU SENE YURT DIŞINDA SEÇİME KATILIM BİRAZ DAHA FAZLA OLABİLİR"

Tabii bunu yurt dışında yapıyoruz. Bizim yaşadığımız ülkelerde alenen propaganda çalışması, ve siyasi faaliyetler ülkelerin izni dahilinde yapılabiliyor. Avrupalı ülkeler bu konuyla ilgili hassasiyetlerini paylaşmış oldu.  Büyük mitingler, büyük salon toplantıları  ve benzer şeyler mümkün gözükmüyor.  Onun için insanımızı daha çok ikna edecek çalışmalar, sosyal medyanın sağlıklı kullanılması ve insanımızın gündemine medya ile girebilmek daha da önem kazanıyor.  Geçen sene %50 olan katılımının bu sene biraz daha yükseleceğine inanıyorum. 
 Ankara'da yapmış olduğumuz aday tanıtım toplantısında hepimiz sandıkları patlatma sözü verdik.  Seçimin önemi anlaşıldığı için bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanımıza daha fazla oy çıkacağına hem inancım var, hem de sahadan gelen belirtiler var. Burada yapmamız gereken insanları sandığa götürmemiz gerekiyor. Ben vatandaşlarımızın tercihlerinden bir şüphem yok.

"ÇİFTE STANDART GÖZLEMLİYORUM"

Üçüncü "Yurt dışında AK Parti'nin seçim faaliyetlerine herhangi bir engel çıkarılıyor mu?" sorusuna ise, "Her şeyden önce bir çifte standart gözlemliyorum.  Özellikle AK Parti ve AK Parti'nin temsilcilerine karşı gösterilen 'hassasiyet' diğer muhalefet partilerine gösterilmiyor. Bu durum sahada da bu şekilde ortaya çıkıyor. Muhalefetin çalışmalarına herhangi bir itiraz ve engel gösterilmezken, AK Parti'nin yapmak istedikleri çalışmalarla ilgili özellikle medyada 'bunlardan nerede burada çalışma yapıyor?, bunlar neden burada bu ziyaretleri yapıyor?' gibi şikayetlenmelere şahit oluyoruz.  Bunlar tabii kabul edilecek bir şey değil.  İnsanlar eşit vatandaş, bilgilendirmek istiyor.  Şüphesiz buradaki ülkelerin hassasiyetlerini gözeterek sükunet içerisinde bunları yapmak gerekiyor.  Zaten bizim yaptığımız bütün çalışmalar bir şölen havasında geçer.  Buradan kimse zarar görmeyeceği gibi aynı zamanda yaşadığımız ülkelerde bu atmosferden faydalanmalı.  Çifte standart sıkıntı doğuruyor.  Bizler ülkelerin hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. 
Bence bu senenin değil, bundan sonra şekillenecek olan dünya politikası açısından en önemli seçim.  Batı'da daha çok takip edilen bir süre. Bütün dünya  Türkiye'nin seçimine kitlenmiş. Almanya'dan da yakından izleniyor.  Bu bakımdan bizim burada yaptığımız çalışmalar, faaliyetler çok yakında takip ediliyor. " dedi.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Gemilerin Tabanı Neden
Gemilerin Tabanı Neden "V" Şeklinde?

Gemileri izlerken bir şey dikkatinizi çekti mi? Mesela tabanının “V” harfine benzeyen şekli?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu