USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avrupa'da tercih ediliyor, Türkiye’de de revaçta olmaya başladı

Avrupa’da çevre hassasiyeti ve ekonomik sebeplerle revaçta olan ikinci el kıyafet mağazaları, Anadolu’dan sonra İstanbul’da da açılmaya başlandı.

Avrupa'da tercih ediliyor, Türkiye’de de revaçta olmaya başladı
12-11-2022 13:45
Google News

Beylikdüzü'nde ÖZETİ| Yakuplu’daki Kaymakamlık binasının alt tarafındaki Yunuslu Kavşak’ta açılan ikinci el AVM’de temiz kullanılmış kıyafetler satılıyor. Bölgede böyle bir mağaza açılması, orta gelir ve alt gelir grubunun büyük ilgisini çekti.

TÜRKİYE'DE DE REVAÇTA OLMAYA BAŞLADI

Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde sanatçıların dahi ikinci el marka ürünler alması ile gündeme gelen el değiştirme ve çevre hassasiyeti Türkiye’de revaçta olmaya başladı.

Ülkemizde ekonomik gerekçelerde devreye giren ikinci el kıyafet mağazaları, israf ekonomisine karşı duranların ve dar bütçeler ile çok kişiyi giydirmek durumunda olanların gözdesi haline geldi.

İyi bir pantolonun 10 ile 50 TL arasında satıldığı ikinci el kıyafet mağazalarında marka kabanlarda 100 ile 150 TL arasında alıcı buluyor. Gömlekler 20-50 TL bandında, spor ayakkabılar 30-100 TL fiyat aralığında alıcı buluyor. Temizlenip askılanan ürünlere her kesimden ilgi oluyor. İsrafın önlenmesi için açılan mağazalar, özellikle muhacirlerin ve gündelik ile ev geçindirenlerin uğrak noktası oluyor.

SIFIR ATIK ÇALIŞMASINA DESTEK

Marmara Mahallesinde ikinci el AVM işleten Gıyasettin Arvas, aslında bir taraftan çöpe veya yurt dışına hurda olarak gidecek eşyaları ikinci defa sahiplendirerek sıfır atık çalışmalarına destek olduklarını söyledi. İhtiyaç sahibi müşterilerine fiyat anlamında büyük destek de sağladıklarını belirten Arvas, “Bizim fiyat skalamız 10 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Ama harçlıklarını avucunda 1’er lira toplayıp bir şeyler almaya gelen çocukları bile boş çevirmemeye gayret ediyoruz” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Antik Uygarlıklar Teknoloji Olmadan Haritaları Nasıl Çizdi?
Antik Uygarlıklar Teknoloji Olmadan Haritaları Nasıl Çizdi?

GPS varken hayat ne kadar kolay değil mi? Haritalar hemen telefonumuzda, istediğimiz yere gidebiliyoruz. Peki eski zamanlarda insanlar haritaları nasıl oluşturdular, hem de hiçbir teknoloji yokken?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu