USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Avrupa'da Sadece Elektrikli ve e-Yakıtlı Arabalar Satılacak

Avrupa Birliği'nin bir süredir tartıştığı otomotiv satışı düzenlemesinde sona gelindi. Avrupa Birliği Parlamentosu, 2035 yılı itibarıyla elektrikli otomobillerin yanı sıra e-yakıt kullanan otomobillerin de satışlarına izin verecek. Peki e-yakıt tam olarak ne demek?

Avrupa'da Sadece Elektrikli ve e-Yakıtlı Arabalar Satılacak
29-03-2023 17:48
Google News

Avrupa ÖZETİ| Birliği bir süredir otomobil dünyası nedeniyle tartışma içerisinde. Bilenler vardır; Avrupa Birliği Parlamentosu, yaklaşık bir ay kadar önce yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu düzenlemeye göre 2035 yılı itibarıyla üye ülkelerde benzinli ve dizel otomobillerin satışları yasaklandı. Ancak başta Almanya olmak üzere birkaç ülke bu karara karşı çıktı. Zira ülkeler, sektörün sadece elektrikli otomobillerden ibaret olmasına sıcak bakmıyorlardı.

Şimdiyse söz konusu düzenleme ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği Parlamentosu, söz konusu düzenlemeyi yeniden ele aldı ve tüm ülkelerin istediği şekle çevirdi. Düzenlemenin son haline göre 2035 yılı itibarıyla benzinli ve dizel araç satışları yine yasaklanmış olacak. Ancak "e-yakıt" (e-fuels olarak da anılıyor) ile çalışan içten yanmalı motorlara sahip otomobiller, bu düzenlemeden muaf tutulacaklar.

Gelelim en önemli meseleye: e-yakıt nedir?

e-Yakıt nedir?

e-yakıtları en basit şekilde anlatmak istediğimize "sentetik yakıt" olarak nitelendirebiliriz. Yani evet, e-yakıtlar da benzin veya motorin gibi içten yanmalı motorlar için tasarlanıyorlar. Ancak bu yakıtlar sentetik olarak, yani laboratuvar ortamında üretiliyorlar. Peki bu üretim nasıl gerçekleşiyor ve hangi maddeler kullanılıyor?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD'den TikTok'a dava: Çocukların psikolojisini bozuyor!
ABD'den TikTok'a dava: Çocukların psikolojisini bozuyor!

ABD'de sosyal medya platformlarının çocuk ve gençlere zararı yeniden gündemde. Eyaletlerde Tiktok'a tüketiciyi koruma yasalarını ihlal etmek ve gençlerin ruh sağlığı krizini artırmak suçlamasıyla davalar açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu