USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ATM'lerde Günlük Para Çekme Limitleri Artırıldı - Webtekno

Bankalardan, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bir hamle geldi. Alınan karar doğrultusunda ATM'lerden para çekme limitleri artırıldı. Peki güncel çekim limitleri kaç TL'ye yükseltildi?

ATM'lerde Günlük Para Çekme Limitleri Artırıldı - Webtekno
16-02-2024 14:38
Google News

Yüksek ÖZETİ| enflasyon, satın aldığımız her ürünün fiyatının yükselmesine neden oldu. Bir dönemler cebimizde 100 TL ile gezip, bir poşet malzeme alabiliyorduk. Şimdi ise aynı para ile sadece birkaç parça malzeme alabiliyoruz. Hâl böyle olunca vatandaş, cebinde daha fazla para ile gezmek zorunda kaldı.

Bu durumun farkında olan bankalardan da konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Alınan kararla ATM'lerde uygulanan para çekme limitinde artış yapıldı. Yani vatandaşın ATM'lerdeki günlük çekim limiti, artık yüksek tutarlarda olacak.

Peki yeni limitler nasıl oldu?

ATM para çekim limiti artırıldı

Daha önce 5.000 TL olarak uygulanmakta olan ATM para çekim limiti, alınan karar doğrultusunda 10 bin TL'ye yükseltildi. Öte yandan; çekim limitini 15 bin TL'ye kadar yükselten bankalar da oldu. Karar alan bankalar, müşterilerine mobil uygulama ve kısa mesajlarla bilgilendirme geçmeye başladılar. Bu arada; uygulamanın karekod ile çekim işlemleri için de geçerli olduğunu belirtelim.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Lise öğrencileri
Lise öğrencileri "SuAT Makinesi" ile su israfını önlüyor ve geri dönüşümü sağlıyor

BİLSEM öğrencileri, pet şişelerde kalan suların israfını önlemek ve şişelerin dönüşümünü sağlamak amacıyla yaptığı 'SuAT Makinesi' ile TEKNOFEST İklim Değişikliği ve Toplumsal Farkındalık Araştırma Projeleri Yarışması'nda birinci oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu