USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Asla Hayata Geçirilemeyen Mega Projeler

En görkemli ve fantastik mega projelerin bazıları hayata geçirilmiş olsaydı dünyanın en önemli şehirleri şimdiki hallerinden oldukça farklı görünürdü. Planlanmış hatta projesi tamamlanmış ancak asla inşa edilmemiş ilginç mega projeleri sizler için derledik.

Asla Hayata Geçirilemeyen Mega Projeler
11-12-2022 20:02
Google News

Herkesin ÖZETİ| bildiği gibi ister apartman olsun ister devasa gökdelen ister başka bir şey, bazı projeler zamanında bitirilmez. Aylar hatta yıllar süren inşaatlardan sonra bu projeler tamamlanır ya da yarım bırakılarak çürümeye terk edilir.

Fakat bazı projeler var ki mali ya da siyasi sebeplerden dolayı sadece tasarım olarak kaldı. Hiç inşa edilmemiş son derece ilginç mega projelerle karşınızdayız.

Bu proje inşa edilseydi insanlar karşıdan karşıya gökdelenler arasındaki bir yoldan geçebilecekti.

kopenhag gateway

Oldukça iddialı olan The Copenhagen Gateway isimli proje, Danimarka'da bulunan Kopenhag şehrinin iki yakasını birbirine bağlayacaktı. İki gökdelen arasında insanların şehrin muhteşem manzarasını seyrederken, cam duvarlı açıklık boyunca bisikletle ya da yürüyerek karşıya geçebilecekti.

İlk kez 2008’de ortaya atılan fikir uzun yıllar tartışıldı ve 2015 yılında iptal edildi. İptal edilmesinin nedeni ise yetkililerin insanların bu yolu kullanmayacağına inanmasıydı. Yani yetkililere göre insanlar yukarı çıkıp yürümek yerine limanın etrafında dolanmayı daha çok tercih edeceklerdi.

Londra'nın en işlek caddesine bir de böyle bakın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Farklı İstasyonlardan Yakıt Almak Arabaya Zarar Verir mi?
Farklı İstasyonlardan Yakıt Almak Arabaya Zarar Verir mi?

Kimi zaman favori markamızdan saparak farklı benzin istasyonlarından yakıt alabiliyoruz. Peki bunun bir zararı var mı?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu