USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aşk-ı Memnu'nun ünlü oyuncusu Gülsen Tuncer'den dikkat çeken İsrail-Türkiye sözleri

Altın Portakal Film Festivali'nin kortejine Filistin Bayrağı amblemli atkı ile katılan oyuncu Gülsen Tuncer, İsrail'in saldırılarının yüreğini sızlattığını ifade etti. Ünlü oyuncu ayrıca ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti

Aşk-ı Memnu'nun ünlü oyuncusu Gülsen Tuncer'den dikkat çeken İsrail-Türkiye sözleri
11-10-2024 13:28
Google News

Bu ÖZETİ| yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış kortejine Filistin Bayrağı amblemli atkı ile katılan tiyatro ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer, İsrail'in saldırılarının yüreğini sızlattığını ifade etti.

Festival etkinlikleri kapsamında Antalya'da bulunan Tuncer, AA muhabirine, geleneksel korteje, boynunda Filistin bayrağının yer aldığı atkıyla katıldığını söyledi.

SAYISIZ YAPIMDA YER ALDI

Seslendirme sanatçısı, söz yazarı, besteci, sanat yönetmeni ve akademisyen de olduğuna işaret eden 78 yaşındaki Tuncer, 55 yılı aşkın sanat hayatında sayısız yapımın içerisinde yer aldığını belirtti.

İlk yıllarından beri takip ettiği, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sinema dünyası için oldukça önemli olduğunu dile getiren Tuncer, geleneksel korteje, bu yıl boynunda Filistin bayrağının yer aldığı bir atkı ile katılmayı özellikle tercih ettiğini ifade etti.

Festivalde gösterime giren bir çok filmin yaşama dair mesajlar içeren bir derinliğinin de olduğunu vurgulayan Tuncer, şunları kaydetti:

"Ben de kortej esnasında şunun altını çizmek istedim. Orada (Orta Doğu) insanlar ölüyor, hayatlar değişiyor, kadim şehirler batıyor, yaşam çöküyor. Bu çok çirkin ve haris bir dünya politikası yüzünden oluyor. Ne olursa olsun bizim yaşamın her alanında bunu hatırlatmamız lazım. Burada festivale geliyoruz ama hepimizin, duyarlılığı olan, yaşama dair kendini sorumlu hisseden herkesin yüreğinin sızladığına inanıyorum. Ben her gün Filistin'i düşünüyorum. Lübnan'ı, Ürdün'ü, İran'ı, Irak'ı düşünüyorum. Ülkemizi düşünüyorum. Bu nedenle festivale gelirken bavuluma koyduğum ilk eşya kefiyeydi. İlk onu koydum unutmayayım diye."

Tuncer, İsrail'in saldırılarının büyük bir haksızlık olduğunun altını çizerek, bunun sadece Filistin'in değil dünyanın sorunu olduğunu vurguladı.



'KENDİMİZİ ÜLKEMİZDE OYNANAN OYUNLARA KARŞI ZIRH İÇİNE KOYMALIYIZ'


Saldırılarda doğanın ve tüm canlıların da zarar gördüğüne dikkati çeken Tuncer, "Bundan erkekler, kadınlar, yaşlılar, gençler, kediler, köpekler, kuşlar, doğa, toprak, etkileniyor ve zehirleniyor. Yaşam maddi manevi çöküşe götürülüyor. O coğrafyadakiler çok sıcak şekilde, en yakıcı ve kötü biçimde bu savaşın içerisinde. Biz de her şeyiyle yaşamın enerjisini, ekonomisini değiştirmesi, insanların ruh halini değiştirmesiyle o savaşın içerisindeyiz. Bu mesajı vermek bizim görevimiz. Eğer barış istiyorsak sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için istemeliyiz. Bu oyunların hangi odaklar tarafından çıkarıldığını, bilinçli ve bilgili olarak öğrenmeliyiz. Ona göre kendimizi, ülkemizde oynanan oyunlara, dünyada oynanan oyunlara karşı bir zırh içine koymalıyız." ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
"Gülmekten Ölmek" Diye Bir Şey Gerçekten Mümkün mü?

Nefes almakta bile güçlük geçerek güldüğünüz zamanlar olmuştur. Peki sahiden de “gülmekten ölmek” diye bir şey mümkün mü?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu