USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Asgari ücrette son dakika gelişmesi: Tarih verip duyurdu: Süreç erkene alındı

Ekonomi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan ışıkhan milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret ile son dakika açıklamasında bulundu.

Asgari ücrette son dakika gelişmesi: Tarih verip duyurdu: Süreç erkene alındı
12-10-2024 06:38
Google News

Çalışma ÖZETİ| ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025'te uygulanacak yeni asgari ücretle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Işıkhan, "Asgari ücret süreci erken başlamış oldu. Kamuoyunun gündemine getirmiş olduk ama biz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeyi hedefleyen politikalar uyguluyoruz. Ve burada geçici refah sağlamak yerine refahı kalıcı kılacak politikaları ve stratejileri hayata aktarıyoruz." diye konuştu.
 

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte oranlar ve zamlı maaşlarAsgari ücret ne kadar olacak? İşte oranlar ve zamlı maaşlar

Asgari ücretin çalışanların refah düzeyini belirleyen minimum ücreti ifade ettiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

"Ancak asgari ücrette sizin de bildiğiniz gibi hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz bir konu değil. Asgari ücret tespit komisyonumuz toplanmakta. Şimdi aralık ayının başında işçi-işveren temsilcileriyle biz süreci başlatacağız. Asgari ücret tespit komisyonumuz işçi temsilcilerinden, işveren temsilcilerinden, hükümet temsilcilerinden oluşan bu komisyon bir araya gelecek. Bir araya geldiği zaman da özellikle ülkemizin ekonomik koşullarını, makro düzeyde uygulanan politikaları, enflasyon oranlarını ve kapsamlı bir şekilde iş gücünün taleplerini, ihtiyaçlarını karşılayacak oranın ne olacağı konusunda hep birlikte istişarede bulunarak bizim gündemimize getiriyorlar. Biz de hükümet olarak süreci adil şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. En son kararı dediğim gibi Asgari Ücret Tespit Komisyonu bize belirledikten sonra maksimum faydada tüm tarafların işçimizin, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."

Işıkhan, 2002'de iktidara geldiklerinden bu yana da asgari ücreti reel olarak 4 katına, nominal olarak da 90 katına çıkardıklarını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Aynı zamanda biliyorsunuz asgari ücretle ilgili destek veriyoruz. Onu da 700 liraya çıkardık. Bu rakam da çok önemli. Aralık ayı başında tüm sosyal paydaşlarımızla bir araya gelerek, sendikalarımızla, işçi işveren sendikalarımızla bir araya gelerek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için önemli, bunun yanında hayat seviyelerinin yükseltilmesi ve korunması noktasında da bir asgari ücret elbette belirlenecektir.

Daha süreç başlamadan aralık ayında yine esnafta, bazı marketlerde fiyatların, etiketlerin değiştirilebileceği konularını sık sık siz haber yapıyorsunuz. Bu konuda özellikle istirham ediyorum. Asgari ücreti biz satın alma gücünü geliştirmek için veriyoruz. Orada gerçekleşen fiyat artışları da hem piyasayı hem de vatandaşlarımızın satın alma gücünü olumsuz yönde etkileyebilecektir. Bu yollara gidilmemesini de özellikle vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Zaten bu konuda Ticaret Bakanlığımız gerekli tasarruflarda bulunabilir. Bizim hedefimiz maksimum faydayı elde etmek. İşçi- işveren kesimi tarafından belirlenecek olan bu asgari ücreti de inşallah aralık ayında süreci başlatacağız ve sonunda da kamuoyuyla paylaşıp 2025 yılında geçerli olacak asgari ücreti de kamuoyuyla paylaşmış olacağız."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor
Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor

Apple, çalışanlarının Slack ve sosyal medya kullanımını kısıtladığı gerekçesiyle ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından suçlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu