USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Artık iPhone’lara korsan uygulama indirilebilecek!

iPhone kullanıcıları, yeni düzenlemelerle korsan uygulama indirip kullanabilecek. Gelin olayın detaylarını anlatalım.

Artık iPhone’lara korsan uygulama indirilebilecek!
29-07-2024 21:32
Google News

Avrupa ÖZETİ| Birliği'ndeki iPhone kullanıcıları artık korsan uygulama indirebiliyor. Apple'ın sıkı App Store politikalarını aşan bu yeni gelişme, kullanıcıların cihazlarını jailbreak yapmadan alternatif uygulama mağazalarından uygulama indirebilmelerine olanak tanıyor.

iPhone ’larda AltStore PAL ile korsan uygulama devri başladı (En azından Avrupa’da)

Alternatif uygulama mağazası AltStore PAL, korsan uygulamaları sunarak Apple'ın uzun süredir uyguladığı yasakları delmiş durumda. Bu gelişme, Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) sayesinde gerçekleşti. DMA, Apple'ın uygulamalar üzerindeki kontrolünü azaltarak, bölgedeki iOS kullanıcılarının App Store dışındaki uygulamalara erişimini sağladı.

AltStore PAL'de sunulan yeni uygulamalar arasında iTorrent, iOS için bir torrent istemcisi, ve qBitControl, masaüstü sistemlerdeki qBittorrent'i yönetmek için kullanılan bir uzaktan istemci bulunuyor. Ayrıca, PeopleDrop adlı bir sosyal keşif uygulaması ve Windows, Linux ve macOS gibi işletim sistemlerini iOS cihazlarında emüle etmeye yarayan UTM SE de mevcut. UTM SE, Apple tarafından onaylanmış ve resmi App Store'da yer alıyor, ancak AltStore ekibinin desteği ile onay sürecini geçebilmiş durumda.

Apple'ın korsan uygulamalara karşı tutumu ne?

Apple, App Store'da torrent uygulamalarını sürekli olarak yasakladı ve bu uygulamaların sıklıkla üçüncü taraf haklarını ihlal etmek amacıyla kullanıldığını belirtti. Ancak DMA'nın yürürlüğe girmesi, Apple'ın bu kapalı sistem yaklaşımını zayıflattı ve AltStore PAL gibi alternatif uygulama mağazalarının, Apple'ın yönergelerine uymayan uygulamaları sunabilmesine olanak tanıdı.

Apple Intelligence, iOS 18 ile gelmeyecek! İşte yeni tarih

Apple Intelligence, iOS 18 ile gelmeyecek! İşte yeni tarih

Apple Intelligence iOS 18 ile çıkış yapmayacak. Teknoloji devi birkaç hafta boyunca testlere devam edeceğini söyledi.

AltStore PAL'deki yeni uygulamalara erişmek isteyen kullanıcıların, iOS 17.4 veya daha yeni bir sürümü çalıştıran bir iPhone'a sahip olmaları gerekiyor. Hizmet, Apple'ın ücretlerini karşılamak amacıyla yıllık €1.50 abonelik ücreti talep ediyor. Uygulamalar ve abonelik süreci hakkında daha fazla bilgi, AltStore web sitesinde bulunabilir.

Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası, Apple'ın sıkı kontrolünü zayıflatarak, kullanıcıların daha fazla uygulama seçeneğine erişmesini sağladı. Bu durum, kullanıcıların cihazlarını jailbreak yapmadan çeşitli korsan uygulamalara erişim imkanını beraberinde getiriyor.

Read this news article in EnglishAppleiPhoneiphone korsan uygulama
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Öğrenciler Kendilerini Tanıtmak İçin Bile ChatGPT Kullanıyor
Öğrenciler Kendilerini Tanıtmak İçin Bile ChatGPT Kullanıyor

Bir üniversite profesörünün verdiği "kendinizi tanıtın" ödevini öğrencilerin ChatGPT'ye yaptırması ile birlikte tartışmalar çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu