USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Arşiv unutmaz! Yine kendisiyle çelişti... Kılıçdaroğlu: Erdoğan tekrar aday olabilir

Son toplantısından da aday çıkaramayan 6'lı masa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına itiraz etti. Arşiv görüntülerinde ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Son uygulamalara göre Erdoğan tekrar aday olabiliyor." sözleri yine bir çelişkiyi ortaya koydu.

Arşiv unutmaz! Yine kendisiyle çelişti... Kılıçdaroğlu: Erdoğan tekrar aday olabilir
28-01-2023 22:45
Google News

11 ÖZETİ| kez toplanan ve cumhurbaşkanı adayı belirleyemeyip birbirine düşen altılı masa, son toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde aday olamayacağını iddia etti.

Yapılan açıklamada "Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi, demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa'yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri yer aldı.

KENDİLERİ ADAY OLABİLECEĞİNİ BİRÇOK KEZ DİLE GETİRDİ

Birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının yasal olduğunu dile getiren muhalefet partisi temsilcilerine, AK Parti'den yanıt gecikmedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ; Kılıçdaroğlu, Babacan, Davutoğlu ve Akşener'in geçtiğimiz aylarda Erdoğan'ın adaylığını onaylayan açıklamalarına yer verdi.

Dağ açıklamasında, "Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız. "Erdoğan'ı yeneceğiz" dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizlikliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz." ifadelerini kullandı.