USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Vision Pro, bu kez başarılı olacak mı?

Apple Vision Pro, ABD'de istediği satışlara ulaşamadı. Peki, bu büyük düşüşün arkasında ne var. Detaylar haberimizde...

Apple Vision Pro, bu kez başarılı olacak mı?
11-07-2024 21:53
Google News

Apple ÖZETİ| Vision Pro'nun bu çeyrekte sevkiyatlarında yüzde 75 düşüş yaşaması bekleniyor. IDC'nin raporuna göre, bu düşüşün en büyük nedenlerinden biri, modelin 3 bin 499 dolardan başlayan astronomik fiyatı. Fakat bu başlığı günlük kullanım için satın almaktan caydıran tek neden yüksek fiyatı değil. Akıllı başlığın sınırlı kullanım alanı, satış grafiklerinin düşmesinin en büyük nedenlerinden biri olarak görülüyor.

Apple Vision Pro ucuzlamayacak mı?

IDC, 3 bin 499 dolarlık fiyatı nedeniyle insanlar daha uygun fiyatlı bir AR başlığı arayışına giriyor. Maliyet sorunları nedeniyle Apple'ın birkaç yıldır düşük maliyetli bir versiyon üzerinde çalıştığı açıkladı. Bu modelin 2025'te çıkması planlanıyordu ama teknoloji devi, Apple Vision Pro 2 üzerindeki çalışmaları askıya alabilir.

Apple Vision ProScreenshot

Şirket bu uygun maliyetli teklifi uzun bir süredir düşünse de satış fiyatını asla düşük tutmuyor. Marka üretim maliyetlerini azaltmak için çeşitli seçenekler düşünüyor fakat net bir sonuç elde edemiyor. Şirket uygun fiyatlı Vision Pro yapmak için başlık içine Mac çipi yerine bir iPhone çipi kullanabilir. Ancak bu çipi kullanınca da daha düşük kaliteli bir ekran özelliği sunabilir.

Apple, Vision Pro hedefini düşürdü!

Apple, Vision Pro hedefini düşürdü!

Apple, bu yıl boyunca 700 bin ila 800 bin Vision Pro satmayı hedefliyordu. Ancak şirketin hedefi düşürdüğü iddia edildi.

Apple başlık için maliyetleri düşürse de en ucuz başlığın fiyatı iPhone kadar olacak. Böyle bir durumda kullanıcılar Apple ürünü satın alırken tercihlerini akıllı telefon veya Mac üzerinden yapacak. Bu durum Apple’ın akıllı başlık projesini askıya almasına bile neden olabilir.

AppleiOS
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu