USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Vision Pro 2, M4 çipini atlayarak doğrudan M5 ile gelecek

Merakla beklenen karma gerçeklik cihazı Apple Vision Pro 2, iddialara göre doğrudan M5 çipiyle karşımıza çıkacak.

Apple Vision Pro 2, M4 çipini atlayarak doğrudan M5 ile gelecek
28-09-2024 21:42
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde Apple Vision Pro'nun 2025 yılında daha düşük çözünürlüklü ekranlara sahip daha uygun fiyatlı bir versiyona sahip olabileceği öne sürülmüştü. Şimdi ise analist Ming-Chi Kuo, 2026 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Vision Pro 2 modelinin M4 çipini atlayarak doğrudan M5 ile gelebileceğini öne sürdü. İşte detaylar…

Apple Vision Pro 2 yapay zeka uyumluluğu için M5 çipiyle gelecek

Apple Vision Pro'nun M2 çipine sahip olduğu biliniyor. Dolayısıyla mantıksal sıralama, gelecek neslin M3 ya da M4 çipine sahip olması şeklinde olacak. Fakat analist Kuo, karma gerçeklik cihazının Apple Intelligence ile uyumlu olması için Apple'ın doğrudan M5'e geçeceğini iddia ediyor.

Bunun gerekçesi ise M2 çipli bilgisayarların Apple Intelligence ile uyumlu olmasına rağmen, artırılmış ve sanal gerçeklik ortamı nedeniyle üretken yapay zeka işlevlerinin Apple Vision Pro üzerinde çalışması için gerekliliklerin daha fazla olması olarak belirtiliyor.

Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple, gelecekteki AirPods kulaklıkların kalp hastalıklarını tespit edebilmesine yardımcı olacak bir patent aldı.

Kuo ayrıca Apple Vision Pro 2'nin fiyatının ilk nesle kıyasla çok fazla değişmemesi gerektiğini, çünkü tasarımda büyük değişiklikler olmaması gerektiğini belirtti. Fakat daha fazla pil ömrüne sahip daha hafif bir kulaklık olabileceği de aktarıldı.

Diğer donanım özellikleri ve genel tasarımın fazla değişmeyeceğini söyleyen Kuo, bunun da maliyetlerin ve fiyatların düşmesine yardımcı olacağını söyledi.

Buna rağmen analist, uygun fiyatlı Apple Vision'ın iPhone 16 Pro Max ile benzer fiyatlardan satılmasının beklendiğini, Apple Vision Pro 2'nin ise yüksek fiyatlı premium bir cihaz olarak kalması gerektiğini ifade ediyor.

Peki siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşın!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Shopping Yeniden Tasarlandı: İşte detaylar
Google Shopping Yeniden Tasarlandı: İşte detaylar

Google Shopping, yeni tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tasarımda logodan, animasyonlara kadar birçok yenilik mevcut.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu