USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple, Ürünlerinin Kutusuna Neden Bu Çıkartmaları Koyuyor?

Yeni bir Apple ürünü satın aldığınızda iPhone, iPad ya da MacBook oluşu fark etmeksizin, kutuyu açtığınız an cihazın yanı sıra artık size ait olan çıkartmalarla karşılaşırsınız. Peki Apple ürünleri neden mutlaka bu küçük ve beyaz çıkartmalarla kullanıma sunuluyor ol

Apple, Ürünlerinin Kutusuna Neden Bu Çıkartmaları Koyuyor?
02-08-2024 08:52
Google News

Piyasaya ÖZETİ| sürdüğü ürünlerle çoğu zaman satış rekorları kıran Apple’ın, piyasaya çıktığı ilk günden beri istisnasız olarak üretimine devam ettiği bu çıkartmaları siz de evinizin bir köşesine fırlatanlardan olabilirsiniz.

Ancak üzerinde markanın logosunu taşıyan bu çıkartmaların, ne amaçla üretildiğini ve Apple’ın bu çıkartmalarda neden ısrarcı olduğunun sebeplerini öğrenince fikriniz değişebilir. 

Bu soruya cevap bulabilmek için öncelikle Apple’ın ilk günlerine doğru bir zaman yolculuğu yapalım.

Apple I

Steve Jobs ve Steve Wozniak, 1976’da Jobs’ın garajında bir şirket kurdu ve burada montaja ihtiyaç duyan Apple I bilgisayarını oluşturdu. Bu cihaz bir devre kartı, kılavuz ve diğer bazı bileşenleri içeriyordu fakat bir kasa veya klavyesi yoktu. Apple I’i kullanabilmek için ise bu cihaza uygun eksik parçaları temin etme işi kullanıcıya bırakılmıştı. 

O dönemlerde kusursuz ve eksiksiz bir bilgisayar ortaya çıkarabilecek üretim gücüne sahip olmayan Apple şirketi, kendi bilgisayarlarının eksiklerini tamamlayabilmek adına üçüncü taraf satıcılara bel bağlamıştı. Özetle ilk Apple bilgisayarlar standart bir oluşum sağlayamamıştı ve tutarlı değildi.

Fakat Apple, bu başarısız gidişata rağmen tasarım ve estetik noktasında gelişmeye ve büyümeye devam etti.

Macintosh

Apple’a o zamanlardan tutkulu olanlar, bu şirketi ileri taşımak adına bir geliştirici topluluğu kurdu ve akıllarındaki püf noktalarını ve ipuçlarını değiş tokuş etmeye başladı. Donanım ve yazılım hack'lerini paylaşmaya ve kendilerini Apple’ın sınırlarını zorlamaya adadılar.

Bu çabalar yavaş yavaş meyvelendi ve bu şirket, başarı merdivenlerini tırmanmaya başladığını gördükçe, tasarım ve estetiğe daha fazla odaklanmaya başladı. Bugün, Apple ürünlerinin oldukça şık ve minimalist görünümlerinin mimarisi olacak tasarımcılar işe alındı.

Ayrıca Apple, üretim sürecinin kusursuz ilerleyebilmesi ve belli başlı temel standartları karşılayabildiklerinden emin olmak adına da kendi üretim yeteneklerine yatırım yapmaya başladı.

Apple, yavaş yavaş profesyonelliğine adım atmaya başlamış olsa da kullanıcı ve hayran topluluklarına bağlı kalmaktan vazgeçmedi ve markasına küçük dokunuşlar yapmayı her daim sürdürdü. Bu dokunuşlardan biri ise Apple çıkartmalarıydı.