Yapılan ÖZETÄ°| istatistiklere göre, Apple kullanıcılarının App Store'da paraya acımadıkları ortaya çıktı. Apple’ın App Store uygulama maÄŸazası, 2024 yılının ilk çeyreÄŸinde Google Play Store’a göre iki kat daha fazla harcama yapıldığını gösterdi. Peki, bu durum neden kaynaklanıyor? Ä°ÅŸte detaylar…
App Store harcamaları, Google Play’i geride bıraktıMarket araştırma firması Sensor Tower’ın verilerine göre, Apple iPhone kullanıcıları 2024 yılının ilk çeyreğinde App Store’da neredeyse 25 milyar dolar harcadı. Aynı dönemde Android kullanıcıları ise Google Play Store'da sadece 11 milyar dolar harcadı.
İlginç olan, Google Play Store'dan indirilen uygulama sayısının App Store mağazasından indirilenlerin üç katı olması. Bu da Android kullanıcılarının uygulamalar için ödeme yapmaya pek istekli olmadığını gösteriyor. İlk çeyrekte App Store’dan indirilen 8,4 milyar uygulama, 24,6 milyar dolar gelir sağladı.
App Store'da retro oyun zamanı: İşte iPhone için yayınlanan oyun emülatörleri!
Apple, retro oyun emülatörlerine App Store üzerinde izin verdi. İşte iPhone için yayınlanan retro oyun emülatörleri...
Buna karşın, Google Play’den indirilen 25,5 milyar uygulama sadece 11,2 milyar dolar gelir getirdi. Bu sonuçlar, Apple kullanıcılarının uygulamalara para harcamada daha bonkör olduğunu gösterdi. App Store’un geliri, geçen yıla göre yüzde 11,5 artarken, Google Play’in geliri sadece yüzde 5,3 arttı.
Akıllı telefon kullanıcıları en çok oyunlar için para harcıyor. Apple kullanıcıları 2024’ün ilk çeyreğinde oyunlara 13 milyar dolar harcarken, diğer türdeki yazılımlara 11,6 milyar dolar harcadı. Android kullanıcıları için bu oran daha yüksek: yüzde 65’i oyunlara harcanmış. En fazla harcama yapılan ülkeler sırasıyla ABD, Çin, Japonya, Güney Kore ve Birleşik Krallık oldu.
Bu veriler, iPhone kullanıcılarının uygulamalar için daha fazla harcama yaptığını ve App Store’un geliştiriciler için daha kârlı bir platform olduğunu ortaya çıkardı. Sizce bu farkın nedeni ne? Neden, Android kullanıcıları uygulamalara daha az harcıyor olabilir? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Editor : Åžerif SENCER