USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple, Kendi Yapay Zekâsı İçin Google Donanımları Kullandı

Apple, Apple Intelligence teknolojisi için teknik bir makale yayımladı. Bu makale, Apple Intelligence'ın ilk aşamada hangi donanımlarla eğitildiğini gözler önüne seriyor.

Apple, Kendi Yapay Zekâsı İçin Google Donanımları Kullandı
30-07-2024 17:52
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Apple, "Apple Intelligence Foundation Language Models" isimli bir makale yayımladı. Oldukça teknik detaylar içeren bu makale, iOS 18 ile hayatımıza girecek Apple Intelligence teknolojisiyle ilgili tüm detayları anlatıyor.

Webtekno olarak, bu makalenin bir özetini size sunup, kafanızı şişirmeyeceğiz. Ancak makalede paylaşılan çok önemli bir detay var. Bu detay, Apple Intelligence'ın gelişiminde hangi donanımların kullanıldığını gözler önüne seriyor. 

Apple, yapay zekâyı eğitmek için Google Tensor kullandı

Apple, yapay zekâ için Google'dan faydalandı

Apple, paylaştığı makalede başka bir firmanın adını kullanmıyor. Ancak şirket, yapay zekânın erken aşamadayken kendi yazılımlarını kullanarak "v4 ve v5p Cloud TPU devreleri" üzerine inşa ettiğini söylüyor. Bu da Apple'ın, yapay zekânın eğitimi için Google'a ait donanımları kullandığını gözler önüne seriyor. Ancak Apple, görünen o ki Google'dan Tensor donanımlarını satın almış ve kendi laboratuvarlarında, kendi yazılımlarıyla çalıştırmış.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone 16'nın Çıkış Tarihi Belli Olmuş Olabilir
iPhone 16'nın Çıkış Tarihi Belli Olmuş Olabilir

Apple'ın bu yılki takvimi, ABD seçimleri nedeniyle ciddi değişikliklere uğramış durumda.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu