USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Intelligence'ta Kritik Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Apple'ın birkaç ay sonra resmen yayımlayacağı yapay zekâsı Apple Intelligence'ın kritik bir güvenlik açığına sahip olduğu tespit edildi. Bu güvenlik açığı, kullanıcı verilerinin sızdırılmasına bile yol açabilir.

Apple Intelligence'ta Kritik Güvenlik Açığı Tespit Edildi
15-08-2024 14:47
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Apple'ın birkaç ay sonra kullanıcılarıyla buluşturacağı yapay zekâsı Apple Intelligence ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir siber güvenlik araştırmacısı, bu yapay zekâda önemli bir güvenlik açığı olduğunu tespit etti. Yapay zekâ, bu güvenlik açığı nedeniyle kolaylıkla manipüle edilebiliyor.

Evan Zhou isimli siber güvenlik uzmanı, macOS 15.1'de çalıştırdığı Apple Intelligence'a birkaç satırlık kod ekledi. Bu kod, yapay zekânın önceki talimatları görmezden gelmesine yol açtı. Yapılan çalışmada, Apple Intelligence'ın kolayca manipüle edilebileceği tespit edildi. Çünkü yapay zekâ, bu birkaç satırlık kod sayesinde öngörülemez cevaplar üretmeye başlamıştı.

Güvenlik açığı, riskli senaryolar için de kullanılabilir

Apple intelligence

Siber güvenlik uzmanları, Apple'ın yapay zekâsında tespit edilen güvenlik açığının kritik olduğunu düşünüyorlar. Çünkü birkaç satır ile manipüle edilebilen yapay zekâ, kullanıcı verilerinin sızdırılması gibi çok daha riskli senaryolar için kullanılabilir. Bu arada; "Prompt Injection" olarak isimlendirilen bu saldırı tekniğinin sadece Apple Intelligence'a özel olmadığını, tüm büyük dil modellerini riske attığını söyleyelim.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Vites Değiştirirken Bir Sorun Olmasının 5 Olası Nedeni
Vites Değiştirirken Bir Sorun Olmasının 5 Olası Nedeni

Bazen arabamıza biner, motoru çalıştırır ve keyifle yola çıkmaya hazırlanırız. Ancak vites koluna dokunduğumuzda işler yolunda gitmez. Vites geçişlerinde bir sertlik, zorlama ya da alışık olmadığımız bir direnç hissederiz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu